Skip to content

Διαφάνεια στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας δρόμου

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, οι νέοι προπονητές ποδηλασίας δρόμου μίλησαν σε μια ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους τηλεδιάσκεψη, για το πλάνο και τους στόχους στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας δρόμου για το 2022.

Στη θέση του απερχόμενου Μιχάλη Φαραντάκη έρχεται ο Στέφανος Λυραντωνάκης, ενώ παραμένει στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας και ο Φώτης Ζέγκλης.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έφτασε να απαριθμεί σχεδόν πενήντα συμμετέχοντες, αθλητές και προπονητές, τέθηκαν επί τάπητος θέματα όπως τα κριτήρια συγκρότησης της Εθνικής ομάδας και το διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να συμμετάσχει, Ξεκαθαρίζοντας πως θα βασιστεί σε ένα μεγάλο εύρος αθλητών.

Για την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Δρόμου.

Ύψιστης σημασίας για τον Στέφανο Λυραντωνάκη είναι η συμμετοχή των αθλητών στους τέσσερις αγώνες της Λίγκας, ενώ δήλωσε πως ανυπομονεί να τους δει όλους στον πρώτο αγώνα της Λίγκας στις 27 Φεβρουαρίου.

Υπήρξαν ερωτήσεις από τους αθλητές που θα αγωνίζονται το 2022 στο εξωτερικό, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν τόσο νωρίς από τις χώρες των ομάδων τους, ενώ ερωτήσεις υπήρξαν και για τα κριτήρια επιλογής στους διεθνείς αγώνες της Ρόδου, οι οποίοι φέτος πληθαίνουν κατά δύο σε αριθμό, φτάνοντας συνολικά τις 6 αγωνιστικές ημέρες στο νησί.

Σχετικά με το διεθνές πρόγραμμα για την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας Δρόμου, εκτός των Γύρων Ρόδου και Ελλάδας, στο καλεντάρι συμπεριλαμβάνονται αρκετοί διεθνείς αγώνες ξεκινώντας από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία,  την Πολωνία και τη Σλοβακία,  ενώ δεν λείπει η συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν 27/6 με 2/7 στην Αλγερία, αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστρία.

Τι ρόλο θα παίξει η Ομοσπονδία;

Παρά τις πολύ θετικές αντιδράσεις σχετικά τη συνάντηση και το πλάνο της ομάδας, ο Στέφανος Λυραντωνάκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως όλα θα εξαρτηθούν από τη χρηματοδότηση που θα λάβει στην πράξη η Εθνική ομάδα για τις αποστολές τις και πως το πλάνο που έχουν στήσει μαζί με τον Φώτη Ζέγκλη, στηρίζεται στη χρηματοδότηση που τους έχει αναφέρει ότι θα έχουν, η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Πέτρος Γκαζώνης – cyclist, cycling coach myathlete. 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νάσος Τριανταφύλλου/Rhodes GP 2017

Back To Top