Skip to content

Ο Matthew Walls Ολυμπιονίκης στο Όμνιουμ ανδρών

Με πρώτη θέση στο Scratch, τρίτη στο Tempo και δεύτερη στο Elimination, ο 23χρονος Βρετανός Matthew Walls από το Μάντσεστερ μπήκε στον αγώνα πόντων σε θέση βολής.

Άργησε να κάνει κίνηση, αλλά την έκανε με 86 στροφές να απομένουν. Έφυγε μόνος, έκλεισε γύρο στο γκρουπ και στρατηγικά περίμενε το καμπανάκι για να πάρει και τους 5 πόντους του σπριντ πριν ενσωματωθεί στο πελοτόν.

Ο Stewart Campbell της Νέας Ζηλανδίας έκανε κίνηση στο επόμενο σπριντ κερδίζοντας και αυτός γύρο και να ανέβει στην 4η θέση της γενικής, μέχρι να ενωθεί ο Klugge της Γερμανίας με τον Karaliok (Λευκορωσία) και τον Ολυμπιονίκη του Ρίο, Elia Viviani. Οι τρεις κέρδισαν επίσης γύρο, με τον Viviani να παίρνει και τα δύο ενδιάμεσα σπριντ για να βρεθεί στη δεύτερη θέση της γενικής.
Ο Matthew Walls απάντησε κερδίζοντας το επόμενο σπριντ, το 8ο, για να απομακρυνθεί ξανά από τον Ιταλό.

Ανατροπή στο τέλος.

Ολα έδειχναν πως ο Ιταλός είχε καταφέρει να ανατρέψει την κακή εμφάνιση των δυο πρώτων αγωνισμάτων και θα πηγαινε για αργυρό στο Τόκιο μετά το χρυσό του Ρίο, όμως ο Campbell είχε άλλη άποψη. Αποσπάστηκε με τους Larsen (Δανία) και Torres (Ισπανία) για να κερδίσει ξανά γύρο και μαζί με τους διπλούς πόντους του τελικού σπριντ να σπρώξει τον Viviani στο χάλκινο μετάλλιο.

Ο Wall πήρε τη νίκη συγκεντρώνοντας 153 βαθμούς, με τον Campbell αργυρό στους 129 και τον Viviani χάλκινο μόλις πέντε βαθμούς πίσω του.

Αποτίμηση του αποτελέσματος. 

Ήταν ένας εξαιρετικά γρήγορος αγώνα όπως αναμενόταν, με τον Χρήστο Βολικάκη που έκανε την μεγάλη αλλαγή από το σπριντ στην αντοχή πίστας, να μην καταφέρνει να μπει πραγματικά στην κούρσα και μετά από δύο 17ες και μια 14η θέση στον αποκλεισμό, αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη στα τελευταία στάδια της κούρσας των πόντων παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας ένα πόντο στο πρώτο σπριντ του αγώνα πόντων.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εμφανίστηκε απογοητευμένος στην κάμερα της ΕΡΤ ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνιση του και μιλώντας για αναδιοργάνωση και σκέψη για το επόμενο βήμα του, ενώ άφησε αιχμές ακόμα και για απόσυρση από το αγώνισμα.

Από την άλλη, ο Matthew Walls εμφανίστηκε κατά ενθουσιασμένος μπροστά στον Bradley Wiggins του βρετανικού Eurosport, λέγοντας πως είναι εξωπραγματικό αυτό που συμβαίνει και πως σαν παιδί παρακολουθούσε τον Wiggins και τους άλλους αθλητές της team GB και σκεφτόταν πως θα ήταν τρομερό να βρίσκεται αυτός εκεί κάποια στιγμή.

Πέτρος Γκαζώνης – Cyclist, cycling coach του myathlete.

Back To Top