Skip to content

Ταξίδι στο χρόνο με το garmin μου

Ένα flashback στα μέρη που έχω τρέξει τα τελευταία δώδεκα χρόνια

Όσοι έχετε φίλους που τρέχουν θα έχετε παρατηρήσει ότι αποφεύγουν τα «μοδάτα» smartwatches των διαφόρων εταιρειών τεχνολογίας που κοσμούν τα χέρια των περισσοτέρων στις μέρες μας. Εμείς οι δρομείς είμαστε αμετανόητοι και «πιστοί» στα garmin μας. Στην εταιρεία που συντροφεύει κάθε δρομική μας περιήγηση και περιπέτεια εδώ και χρόνια και που τείνει να γίνει η κόκα – κόλα των αθλητικών ρολογιών. Για πάρα πολλούς λόγους, με βασικό την «ατελείωτη μπαταρία» τους, τα garmin κερδίζουν όλες τις μονομαχίες στα χέρια δρομέων, ποδηλατών, τριαθλητών και λοιπών… δημοκρατικών δυνάμεων.

Εξηγήσεις μπορώ να δώσω μόνο μέσα από την προσωπική μου εμπειρία χρήσης του ρολογιού μου, αλλά το παρόν κείμενο δεν έχει αυτή τη στόχευση. Αλλού θέλω να καταλήξω και το σκέφτηκα σήμερα που βγήκα για ένα τρέξιμο, εδώ στους Παξούς όπου βρίσκομαι για ένα τριήμερο χαλάρωσης. Το garmin μου, εκτός όλων των άλλων, είναι και ένας καταγραφέας των προορισμών και των διαδρομών που έχω κάνει μακριά από το σπίτι μου τα τελευταία δώδεκα (12) χρόνια. Στην πλατφόρμα που το συνοδεύει υπάρχει κάθε δρομάκι, κάθε ανηφόρα, κάθε λίμνη και κάθε βουνό που έτρεξα σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Κι εγώ, κάθε τόσο, νοσταλγώντας ή θέλοντας να προτείνω σε κάποιον συντρεχαλατζή μια διαδρομή σε έναν προορισμό που έχω πάει, ανατρέχω σε αυτό.

«Θες να τρέξεις το Μαραθώνιο στη Βαλένθια, κάτσε να σου στείλω τη διαδρομή από το garmin μου να δεις τα υψομετρικά». «Θες να βρεις εκείνη τη μαγική λίμνη στη Νορβηγία με το μετρημένο τετρακοσάρη στίβο ολόγυρά της, στη στέλνω». Και όχι μόνο τέτοια. Θυμάμαι εκείνη την κατηφόρα – γκρεμό στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης το 2013 ή το σημείο που έπεσα στο Δευκαλίωνα του 2016. Ακόμα, μπορώ να δω εκείνο το σύντομο «τεσσάρι» που έκανα από το ξενοδοχείο στο Σαν Σίρο το 2016 στο Μιλάνο για να παραλάβω το εισιτήριο της πρώτης συναυλίας του Springsteen και την πρώτη (ή τη δεύτερη) Βοστώνη μου. Την σημαντική πρώτη μου τρεχάλα στο Central Park και την πάντοτε αξέχαστη εμπειρία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βετεράνων στίβου στο Aarhus της Δανίας το 2017. Αμέτρητες περιηγήσεις, αμέτρητα αθλητικά και συναυλιακά ταξίδια έχουν καταγραφεί στο garmin μου. Για αυτό το έχω πάντοτε μαζί μου.

Για αυτό εμείς οι δρομείς επιμένουμε να τρέχουμε όπου κι αν πάμε. Για αυτό έχουμε πάντοτε μαζί μας το garmin μας. Δημιουργούμε αναμνήσεις και τις καταγράφουμε ταυτόχρονα. Κάτι σαν ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Κάτι σαν την ιστορία της ζωής μας. Δεν είμαστε απλά «κολλημένοι» με το τρέξιμο. Είμαστε εραστές της περιήγησης, εξερευνητές κάθε νέου προορισμού και έχουμε σύμμαχό μας το ρολόι μας που μας βοηθά να «δίνουμε (και να παίρνουμε) στίγμα».

Γιώργος Μυζάλης – υπεύθυνος επικοινωνίας myathlete.

Υ.Γ. Στη φωτογραφία, ο υπογράφων συμβουλεύεται το garmin του κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου του Άμστερνταμ το 2017.

Back To Top