Skip to content

Practice, practise, practice

Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό και συχνά ειπωμένο. Αναφέρεται σε πολλούς τομείς αλλά ειδικά στον αθλητισμό είναι ο πρώτος δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να αρχίσει να βλέπει πρόοδο. Είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις σιγουριά, ικανοποίηση, αυτοπεποίθηση και τελικά ευχαρίστηση για το πόσα κατέκτησες.

Εάν η ανάγκη σου είναι να θέσεις έναν στόχο και να τον πετύχεις αυτός είναι ο τρόπος που θα σε οδηγήσει εκεί.

  • Χρειάζεται να κάνεις μικρές αλλαγές σε ορισμένες συνήθειες σου αλλά και κάθε μέρα να είσαι συγκεντρωμένος στις αλλαγές αυτές, πχ να βελτιώσεις τη διατροφή σου σε σχέση με τη προπόνηση ή να κοιμάσαι λίγο περισσότερο.
  • Κάνε μικρές διορθώσεις στη τεχνική σου στο κολύμπι. Ξέρεις για παράδειγμα ότι δεν έχεις σωστή υδροδυναμική θέση, τα πόδια σου βυθίζονται αρκετά. Αφιέρωσε για κάποιο καιρό μέρος της προπόνησης  σε ασκήσεις για να διορθώσεις τη θέση του σώματος στο νερό.
  • Προσπάθησε να είσαι practice-minded κολυμβητής. Κάθε σετ στη προπόνηση έχει συγκεκριμένο στόχο και κάθε προπόνηση σε οδηγεί σε δική σου πρόοδο.
  • Κάθε φορά να δίνεις το καλύτερο σου εαυτό στη προπόνηση. Να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Μπορεί να είσαι κουρασμένος, μπορεί να έχει πολύ κόσμο η πισίνα, μπορεί να θολώνουν τα γυαλάκια σου, εσύ πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Όταν μετά από τις δυσκολίες καταφέρεις να προπονηθείς τότε γίνεσαι πιο δυνατός.
  • Όταν βουτάς στο νερό η σκέψη  σου πρέπει να είναι ότι θα κάνεις τη καλύτερη προπόνηση. Η εκτέλεση της προπόνησης πρέπει να γίνεται όπως έχει δοθεί. Να συγκεντρώνεσαι στη προπόνηση όπως θα συγκεντρωνόσουν για τον αγώνα. Εάν το κάνεις αυτό, εάν κάθε προπόνηση για σένα είναι σημαντική, τότε όταν θα έρθει η ώρα του αγώνα θα είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία γιατί θα έχεις κάνει πολλές φορές την αυτοσυγκέντρωση, τη πειθαρχία, τη συνειδητή εξάσκηση.

 Θα είσαι έτοιμος…

Ευρώπη Κακογιαννάκη – Head swimming coach myathlete

Back To Top