Η επάνοδος του Cavendish

Μέχρι την εκκίνηση του φετινού Tour de France λίγοι πίστευαν πως το ρεκόρ 34 νικών του “Κανίβαλου” Eddy Merckx θα κινδύνευε φέτος.
Λίγο οι πτώσεις των πρώτων ημερών, λίγο (μάλλον πολύ) η “ανάσταση” του Mark Cavendish που φέτος έχει κάνει ένα αδιανόητο come-back και βρισκόμαστε αποσβολομένοι να βλέπουμε τον 36χρονο Βρετανό με τον Έλληνα προπονητή του (πως να μην αναφέρεις εδώ τον άθλο του Βασίλη Αναστόπουλου) να κάνουν περίπατο στα σπριντ της Γαλλίας.

Πλάνο ή αδυναμία ελέγχου από τη Deceuninck Quick-Step;

Αυτά μέχρι το 19ο ετάπ του Γύρου, δηλαδή δύο μέρες πριν το μεγάλο σπριντ στα Ηλύσια Πεδία. Γιατί στο 199 χιλιομέτρων 19ο ετάπ, την προτελευταία ευκαιρία του Cavendish να σπάσει το ρεκόρ του Merckx, είδαμε τη βελγική ομάδα να αδιαφορεί για τον έλεγχο του αγώνα και το τελικό σπριντ. Η Deceuninck βρέθηκε για ελάχιστα λεπτά μόνο στην κεφαλή του γκρουπ και φάνηκε ευχαριστημένη με την παρουσία του Davide Balerini στο ξεκόλλημα των 20! Ο 26χρονος Ιταλός δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει τη νίκη, αφήνοντας καταϊδρωμένος το ξεκόλλημα να φύγει 25 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Τη νίκη πήρε εντυπωσιακά ο Matej Mohorič (Bahrain Victorious), με τον Cavendish να φτάνει 17 λεπτά αργότερα στον τερματισμό και να πετάει έτσι μια απίστευτη ευκαιρία.

Σήμερα κρίνονται όλα

Αν αυτό που είδαμε στο 19ο ετάπ είναι στρατηγική και πλάνο για μια μεγάλη νίκη στα Ηλύσια Πεδία με την πράσινη φανέλα στην πλάτη, τότε chapeau σε προπονητές, μάνατζερ και επικοινωνιολόγους για τη μεγάλη ιδέα. Αν ήταν κούραση, τότε ο Cavendish δεν θα τερμάτιζε χαλαρός και χαμογελαστός το 19ο ετάπ, γνωρίζοντας πως η ομάδα του δεν θα μπορεί να ελέγξει το πελοτόν στο σημερινό απαιτητικό σιρκουί. Αν όμως, παρά τη σιγουριά του Βρετανού και της ομάδας του, κάτι πάει στραβά και δεν έρθει αυτή η νίκη, τότε τι;

Θα έχει την ευκαιρία ο 37χρονος Cavendish στο Tour de France του ’22; Θα είναι ξανά απών ο Ewan, ο Sagan με τραυματισμό, ο Ackermann εκτός ομάδας; Θα είναι ξανά ο Cavendish σε τέτοια φόρμα;

Είναι πολλά αυτά που κρίνονται σήμερα στο Παρίσι και σε λίγες ώρες θα έχουμε τις απαντήσεις!

 

Πέτρος Γκαζώνης – cyclist, cycling coach myathlete

add comment

X