Πριν από μερικούς μήνες, το myathlete στο πλαίσιο της κοινωνικής του προφοράς και με αφορμή το Spetses Mini Marathon 2017, ξεκίνησε μια ξεχωριστή δράση. Έμπειρο προσωπικό της εταιρείας παραβρέθηκε στο νησί των Σπετσών για το αγωνιστικό τριήμερο και, εκτός από καθιερωμένες δραστηριότητές (τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο κλπ), πρόσφερε σε όσα παιδιά ενδιαφέρθηκαν μια δωρεάν αξιολόγηση της φυσικής τους κατάστασης. Η υποδοχή που έτυχε η συγκεκριμένη προσπάθειά ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα και οδήγησε στο επόμενο βήμα.

Κάπως έτσι, με την καίρια και ουσιαστική αρωγή της ναυτιλιακής εταιρείας EMPIRE του Σταμάτη Μόλαρη, που στέκει χορηγός αυτής της προσπάθειας, και με τη βοήθεια και την σύμπραξη των τοπικών αρχών (ιδιαιτέρως του σπουδαίου παλαιού πρωταθλητή μας Παναγιώτη Χαραμή, αλλά και του Μανώλη Καραμήτσου) η δράση συνεχίστηκε στην Ύδρα το ΣαββατοΚύριακο (31/3 – 1/4). Εκεί, στο πλαίσιο του HydrasTrail2018 αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εργομετρήσεις στα μικρά παιδιά του νησιού. Και το αποτέλεσμα ήταν τόσο (μα τόσο) ενθαρρυντικό: στην εποχή που μαστίζει η παιδική παχυσαρκία και από παντού ακούγονται προειδοποιήσεις για το φαινόμενο αυτό, περισσότερα από εβδομήντα (70) παιδιά ήρθαν στο περίπτερό του myathlete, που είχε στηθεί δίπλα από την αψίδα της εκκίνησης και του τερματισμού, για να μετρηθούν. Παιδιά όλων των ηλικιών, με τους γονείς τους ή και μόνα τους, καλοδέχτηκαν τη δράση του myathlete για να πάρουν πληροφορίες αλλά κυρίως για να συμμετάσχουν στις μετρήσεις.

Στιγμιότυπο από τη δράση στην Ύδρα.

Για περισσότερες από οκτώ (8) ώρες, το επιστημονικό προσωπικό του myathleteμε επικεφαλής τον εργοφυσιολόγο Νίκο Δημητριάδη, διεξήγαγε βασικές μετρήσεις φυσικής κατάστασης στα παιδιά που προσήλθαν, χωρισμένα σε ομάδες.  Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφέραμε τον τρόπο με τον οποίο αγκάλιασε η τοπική κοινωνία το όλο εγχείρημα. Παρών και ο πρωταθλητής μας Βασίλης Ζαμπέλης που ήταν στο νησί και βοήθησε στο στήσιμο και στη διεξαγωγή των μετρήσεων. Συγκινητικό ενσταντανέ για όλους τους παρευρισκομένους, όταν ο  Βασίλης Ζαμπέλης και ο Παναγιώτης Χαραμής (δεύτερος και τρίτος όλων των εποχών, αντίστοιχα, στην Ελλάδα στην απόσταση του Μαραθωνίου), παρέα, μετρούσαν με τη μεζούρα την απόσταση που θα έτρεχαν τα παιδιάκια του νησιού. Δίχως ίχνος “βεντετισμού” με αγνή φροντίδα για τα νέα παιδιά. Αξιοθαύμαστοι και αγαπητοί. Οι δυο γιοι του Βασίλη Ζαμπέλη, μάλιστα, συμμετείχαν και στις μετρήσεις.

Η κοινωνική αυτή προσφορά, που πραγματοποιείται χάρη στην επιμονή και το όραματου Σταμάτη Μόλαρη και της ναυτιλιακής εταιρείας EMPIRE, συνεχίζεται αυτή τη φορά στο φιλόξενο νησί της Σύρου. Στο πλαίσιο του 3ου Trimore Syros Triathlon 2018 (21, 22, 23, 24/6 2018) το myathlete θα προσφέρει δωρεάν αξιολογήσεις φυσικής κατάστασης στα παιδιά του νησιού την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23/6, 17:00 – 20:00στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης.

Θα χαρούμε να ανταμώσουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων με αθλητική / αγωνιστική διάθεση και όρεξη για κοινωνική προσφορά. Σας περιμένουμε.

Η ομάδα του myathlete.

 

X