Skip to content

Ο Αλέξανδρος είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με πτυχίο από τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ και ειδικότητα στους Δρόμους Κλασσικού Αθλητισμού. Παράλληλα είναι ενεργός φοιτητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της ίδιας σχολής με κατεύθυνση στην Προπονητική Κλασσικού Αθλητισμού. Ανήκει στην ομάδα του myathlete από το 2013.

Το 2016 δημοσίευσε την ερευνητική πτυχιακή εργασία του με θέμα «Η άμεση επίδραση της προθέρμανσης με ολόσωμη δόνηση στα κινητικά και κινηματικά χαρακτηριστικά του τρεξίματος» στο 6ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης στην Αθήνα.

Δραστηριοποιείται στο τομέα των εργομετρήσεων και της προπονητικής τρεξίματος, καθοδηγώντας αθλητές όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών στο να βελτιώνουν την υγεία τους και να πετυχαίνουν αθλητικούς στόχους που έχουν θέσει. Επιπλέον έχει εργαστεί σε ακαδημίες στίβου κάνοντας προπονήσεις τόσο σε μικρά παιδιά όσο και στα αγωνιστικά τμήματα της αντοχής.

Από μικρή ηλικία ήταν αποφασισμένος να υπηρετήσει τον αθλητισμό από το πόστο που το κάνει τώρα και να γίνει προπονητής εμπνέοντας με επιστημονικά μέσα και αυθεντικό ενδιαφέρον τους αθλητές του. Πιστεύει ότι η άσκηση και η καλή διατροφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας κάθε ανθρώπου αφού συμβάλλουν σημαντικά στην καλή σωματική και ψυχική υγεία. Για πολλά χρόνια είναι ερασιτέχνης δρομέας αντοχής, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του πέρα από τις προπονήσεις αρέσκεται στο να παρακολουθεί τα αθλητικά δρώμενα παγκοσμίως και να κάνει βόλτες περπατώντας κοντά στη θάλασσα.

 

 

Η Ομάδα μας
Back To Top