Τρίαθλο! Στο δικό μου λεξικό θα μεταφραζόταν ως : το συναρπαστικότερο multisport στον κόσμο! Είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο αγώνισμα στον κόσμο αυτή την στιγμή.
Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 70 γεννήθηκε ως ιδέα , μετουσιώθηκε στην Χαβάη ως Ironman και έκτοτε εκατομμύρια στην κυριολεξία συμμετέχουν σε αγώνες Τριάθλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τριάθλου ITU ιδρύθηκε το 1989 και το Ολυμπιακό Τρίαθλο μπήκε στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Σίδνευ το 2000.

Το Ολυμπιακό Τρίαθλο περιλαμβάνει 1500μ κολύμπι-40χλμ ποδήλατο-10χλμ τρέξιμο.
Τι κάνει το Τρίαθλο τόσο συναρπαστικό? Μα κάθε φορά είναι διαφορετικό, ποτέ οι συνθήκες σε ένα Τρίαθλο δεν επαναλαμβάνονται ακριβώς! Στο Τρίαθλο το μυαλό δεν κουράζεται!
Ένα αγώνισμα μεγάλης απόστασης με προσέγγιση τις δύο ώρες και με εναλλαγή 3 ξεχωριστών αθλημάτων! Πως γίνεται να είσαι καλός κολυμβητής, καλός ποδηλάτης και καλός δρομέας! Αφού είναι άλλες μυϊκές ομάδες .

Θα έλεγα ότι αυτή είναι η απάντηση γιατί οι τριαθλητές θεωρούνται οι πιο ολοκληρωμένοι αθλητές στον κόσμο. Μάλιστα θα έλεγα ότι η προπόνηση για όλα αυτά αλληλοσυμπληρώνει το ένα το άλλο;

Για αυτό και βλέπουμε τριαθλητές να είναι κορυφαίοι δρομείς, αλλά και πολύ δυνατούς στο ποδήλατο, πολλοί κορυφαίοι τριαθλητές που αποφάσισαν να αλλάξουν αγώνισμα αμέσως έφθασαν στην κορυφή και εκεί!

Οι τριαθλητές θεωρούνται βέβαια αθλητές μεγάλων αποστάσεων. Έχουν την ίδια φιλοσοφία, πειθαρχία, δίνουν σημασία και στις μικρότερες λεπτομέρειες.
Η συνομοταξία των τριαθλητών δίνουν σημασία από την κάλτσα της προπόνησης μέχρι βέβαια την ρόδα που θα έχουν στο ποδήλατο τους!

Είναι στατιστικολόγος στην προπόνηση και στους αγώνες και βέβαια η στρατηγική και ο σχεδιασμός παίζει κορυφαίο ρόλο.

Μία άλλη χαρακτηριστική λεπτομέρεια είναι ότι το ποδήλατο τους το αγαπούν περισσότερο από το αυτοκίνητο τους και συνήθως το έχουν κάπου στο δωμάτιο τους!
Είναι το αγώνισμα που και στην Ελλάδα αναπτύσσεται γοργά κυρίως στις κατηγορίες των age group και ας μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε ως χώρα ιδανικές συνθήκες για ποδήλατο με πολλές μα πάρα πολλές καλές μέρες … καλού καιρού για ποδήλατο, για κολύμπι στην θάλασσα και βέβαια για τρέξιμο!

Olympic distance, sprint distance, xterra triathlon, cross triathlon, long distance triathlon, winter triathlon!!! Πολλές εκφάνσεις
Για εμένα το Τρίαθλο είναι έρωτας.

add comment

X