ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Brief info

 Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ποδηλασία
 Δίπλωμα Προπονητικής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας
 Θέσεις βάθρου σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην ποδηλασία πίστας

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής στο αγώνισμα της ποδηλασίας και συνεργάτης στο myathlete από το 2017. Η ενασχόληση του με την ποδηλασία και η συμμετοχή του σε αγώνες με την Ελληνική Εθνική Ομάδα του έδειξαν από μικρή ηλικία ότι ο αθλητισμός θα καταλάμβανε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του. Μέσα από τα μάτια του ως αθλητής, του γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό. Η βελτίωση της αθλητικής απόδοσης αποτέλεσε για εκείνον πεδίο αυξημένου ενδιαφέροντος και έτσι αποφάσισε να σπουδάσει Φυσική Αγωγή και στη συνέχεια να εξειδικευτεί στην προπονητική για ποδηλάτες.

Ο Κωνσταντίνος Πανταζής, γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1982 στην Αθήνα. Σε ηλικία δώδεκα ετών, έχοντας δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, αποφασίζει να ασχοληθεί με τη ποδηλασία σε επίπεδο πρωταθλητισμού (1994-2001). Μέσα από μία σταθερά ανοδική πορεία, καταλαμβάνει θέσεις βάθρου σε αγώνες τοπικού χαρακτήρα και σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και επιλέγεται ως μέλος της Εθνικής ομάδας. Στη συνέχεια, για τέσσερα χρόνια ποδηλατεί δίπλα στους καλύτερους Έλληνες αθλητές και παίρνει μέρος σε αποστολές διεθνών διοργανώσεων, όπως Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

 

Με αφορμή την αγωνιστική του εμπειρία και ως επιπλέον κίνητρο την εκμάθηση των λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, αποφάσισε να σπουδάσει την επιστήμη της φυσικής αγωγής και της προπονητικής.

Το 2001 εισάγεται στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάζεται σε σωματεία της Αττικής προπονώντας αθλητές ποδηλασίας μικρών κατηγοριών. Οι επιτυχίες Πανελληνίου επιπέδου, από τον πρώτο κιόλας χρόνο, του δίνουν κίνητρο να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Το 2005 αποφοιτά και αποκτά την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή ποδηλασίας. Το 2010 αναζητώντας την υψηλότερη επαγγελματική κατάρτιση επιλέγει την παρακολούθηση του προγράμματος εκπαίδευσης προπονητών ποδηλασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) στην Ελβετία. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκπαίδευσης, αποκτά το δίπλωμα προπονητικής για την ποδηλασία δρόμου και πίστας.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

  • 3η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ποδηλασία πίστας
  • Θέσεις βάθρου σε Παγκόσμια κύπελλα και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ποδηλασία πίστας
  • 1η θέση σε Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ποδηλασία πίστας
  • 11 Καταρρίψεις Πανελληνίων ρεκόρ, ποδηλασία πίστας
  • Περισσότερα από 50 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ποδηλασίας δρόμου και πίστας

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • Επικεφαλής προπονητής ποδηλασίας στις ομάδες: Π.Ο. Κορωπίου, Πελοτόν, Π.Γ.Σ. Λάρισας, Π.Ο. Ροδήλιος, Παναθηναϊκός
  • Προσωπικός προπονητής σε αθλητές ποδηλασίας υψηλού επιπέδου
  • Fitness Trainer: Εκπόνηση προγραμμάτων εκγύμνασης, Indoor cycling instructor, PT

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Πτυχίο Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Πανεπιστήμιο Αθηνών (2001-2005)
  • Δίπλωμα Προπονητικής Ποδηλασίας δρόμου και πίστας – Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ελβετία 2010)

 

X