ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Brief info

- Κάτοχος Πανελληνίου Ρεκόρ Παίδων στα 2χιλ. με φυσικά εμπόδια (steeple) από το 2001
- Διεθνείς συμμετοχές σε αγώνες ορεινού τρεξίματος
- Προπονητής ορεινού τρεξίματος

Ο Γιώργος Διαλεχτός είναι πρώην πρωταθλητής στίβου και νυν αθλητής και προπονητής ορεινού τρεξίματος. Έχει συμμετάσχει σε όλους τους ελληνικούς trail αγώνες αποστάσεων μέχρι 45 χιλιομέτρα και κατέχει πολλά από τα ρεκόρ διαδρομής. Από το 2014 είναι και προπονητής ορεινού τρεξίματος και οι αθλητές του σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες και συνεχόμενα προσωπικά ρεκόρ στους αγώνες που συμμετέχουν.

Ο Γιώργος γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1984 και η πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό ήταν με το μπάσκετ, σε ηλικία έντεκα ετών. Από τα δεκατέσσερά του χρόνια στράφηκε στον κλασικό αθλητισμό με εξειδίκευση στους δρόμους αντοχής και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο με φυσικά εμπόδια (steeple). Είναι μέχρι και σήμερα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ παίδων στα 2.000μ. στηπλ με 5.52.64 από το 2001 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Ουγγαρία. Στο παλμαρέ του έχει μια 3η θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2003 στην Κωνσταντινούπολη και μια 1η θεση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2011 στο Ο.Α.Κ.Α. αμφότερες στο αγώνισμα των 3.000μ. στηπλ.

 

Από το 2012 μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστεί σε αγώνες trail με εξειδίκευση στις αποστάσεις από 20 έως και 30 χιλιόμετρα. Η επαφή του με τους αγώνες βουνού κρατάει από πολύ παλαιά, όταν ακόμα ήταν αθλητής του στίβου και συμμετείχε σε αγώνες περιπέτειας, όποτε βρισκόταν εκτός προετοιμασίας. Έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα βουνού το 2010, σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ, όπου και κατέκτησε τη 2η θέση.

 

Έχει να επιδείξει σημαντικές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες βουνού. Το 2015 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βουνού στο Gap της Γαλλίας και στο Extreme Skyrace Limone στη λίμνη Sul Garda. Το 2016 συμμετείχε στο Buff Epic Trail (τελικός Skyrunning Championship) στα Πυρηναία στα σύνορα Ανδόρρας – Ισπανίας, το 2017 πήρε την 4η θέση στον Eco Marathon στα Καρπάθια της Ρουμανίας, ενώ το 2018 τερμάτισε 10ος στον απαιτητικό αγώνα Val Del Congost (23km trail) στην Ισπανία.

 

.

X