ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Brief info

- Πρωταθλήτρια Ελλάδας και Βαλκανιονίκης στους δρόμους ημιαντοχής 800μ και 1500μ
- Προπονητική εμπειρία δεκαπέντε χρόνων σε αγωνιστικά τμήματα και ακαδημίες
- Υπεύθυνη προπονήτρια των δρόμων ημιαντοχής με την Εθνική ομάδα νεανίδων

Η αγάπη της για τον αθλητισμό και γνωρίζοντας τα οφέλη που επιφέρει η άσκηση τόσο στον ψυχολογικό τομέα όσο και στην σωματική υγεία, την ώθησε να διαδώσει το μήνυμα ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. ενασχόληση με το τρέξιμο (με το δρομικό κίνημα) δεν είναι προνόμιο μόνο των παλιών πρωταθλητών, είναι δικαίωμα όλων. Με την συστηματική προπόνηση οι δρομείς αποκτούν αυτοεκτίμηση και ενισχύουν τον αυτοπροσδιορισμό τους. Θέλοντας να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και την εμπειρία της, το 2018 εντάχθηκε στην προπονητική ομάδα του myathlete. Μοιράζεται τη ζωή της ανάμεσα στις δύο μεγάλες της αγάπες τον στίβο και την οικογένειά της, τον άνδρα της Στέργο και τον δεκαεννιάχρονο γιο της Στάθη, που ασχολείται και αυτός με τον στίβο.

Η Βασιλική γεννήθηκε το 1970 στο Πειραιά. Η αγάπη της για τον κλασσικό αθλητισμό την οδήγησε σαν πειραιώτισσα στον Πειραϊκό Σύνδεσμο. Αγωνίστηκε με τα χρώματα του συλλόγου της επί είκοσι ένα χρόνια. Η πειθαρχία και το ήθος της, την έκαναν να ξεχωρίσει και να γίνει στέλεχος στην Εθνική ομάδα. Έλαβε μέρος σε Βαλκανικούς, Ευρωπαϊκούς αγώνες και διεθνή meetings.

 

Πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών και νεανίδων στα 400μ με χρόνο 56:24, στα 800μ με 2:05:64 και στα 1.500μ με 4:23:71. Υπήρξε μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×400 του Πειραϊκού Συνδέσμου. Κατέχει εικοσιπέντε Πανελλήνια και πέντε Βαλκανικά μετάλλια ανοικτού και κλειστού στίβου. Κατέρριψε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 800μ.

 

Το 2004 ανέλαβε τις ακαδημίες του Πειραϊκού Συνδέσμου μέχρι το 2007 όταν και ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Γ.Σ. Κερατσινίου. Στο σύλλογο του Κερατσινίου εργάστηκε τη χρονική περίοδο 2007-2017 και μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, σε συνεργασία με τους άλλους προπονητές, οργάνωσε τις Ακαδημίες του συλλόγου που εκείνη την περίοδο ήταν ανύπαρκτες. Ταυτόχρονα έδωσε νέα ώθηση στο αγωνιστικό τμήμα του Γ.Σ. Κερατσινίου και κατάφερε έτσι να τον επαναφέρει ψηλά στη βαθμολογία συλλόγων της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ.

 

Η εργατικότητα της και τα αποτελέσματα την έφεραν το 2012 παράλληλα με το Κερατσίνι να δεχθεί πρόταση συνεργασίας από τον ΣΕΔΑΣ Περάματος για τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες.

 

Το 2017 μαζί με την προπονήτρια Κατερίνα Ποτήρη, δημιούργησαν τον Γ.Σ. ΑΘΛΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και έχουν καταφέρει να έχουν αθλήτριες και αθλητές με διακρίσεις και συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

X