ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Brief info

- Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με ειδικότητα την προπονητική στίβου
- Βοηθός Εργοφυσιολόγου και εργομετρική αξιολόγηση φυσικής κατάστασης από το 2013
- Προπονητική εμπειρία με παιδιά και ενήλικες

Ο Αλέξανδρος Δημητριάδης είναι πτυχιούχος προπονητής Δρόμων Κλασσικού Αθλητισμού, δρομέας και ανήκει στην ομάδα του myathlete από το 2013. Αγαπάει τον αθλητισμό σε όλες τις εκφάνσεις του, τόσο σαν ενεργός ερασιτέχνης αθλητής όσο και σαν καθοδηγητής-προπονητής των αθλητών του. Καθημερινή του αποστολή είναι να βοηθάει αθλητές όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών να βελτιώνουν την υγεία τους μέσα από την άθληση και να πετυχαίνουν τους αθλητικούς στόχους που έχουν θέσει.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Γενάρη του 1993. Από όταν θυμάται τον εαυτό του, πάντα ήταν το παιδί που προτιμούσε τον αθλητισμό από το να μείνει σπίτι ή ακόμα και από το να βγει βόλτα. Το ποδόσφαιρο ήταν η βασική αθλητική του ασχολία από 6 ετών έως και 17 ετών. Στην συνέχεια επικεντρώθηκε στον στίβο και προπονούταν με σκοπό την εισαγωγή στην Γυμναστική Ακαδημία της Αθήνας. Έδωσε 2 φορές τις γραπτές εξετάσεις και τα αθλήματα των πανελληνίων, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του, δηλαδή να εισαχθεί στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας, παρόλο που με την 1η προσπάθεια κατάφερε να περάσει στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα Τρικάλων.

Είναι μέλος της ομάδας του myathlete από την δημιουργία του, αρχικά ως βοηθός προπονητή στις εξωτερικές προπονήσεις του εργαστηρίου και μετέπειτα έως και σήμερα σαν ένας από τους βασικούς προπονητές του. Μέρος του team των εργομετρικών μετρήσεων της φυσικής κατάστασης και γυμναστής των αθλητών και αθλητριών αντοχής της εταιρίας. Επίσης αναλαμβάνει την αθλητική προετοιμασία υποψηφίων που πρόκειται να εξεταστούν στα αθλήματα για εισαγωγή στην Γυμναστική Ακαδημία και στις Στρατιωτικές Σχολές.

Είναι ερασιτέχνης δρομέας αντοχής (5km και 10km), προπονείται εντατικά και συστηματικά, έχοντας πάντα ως μότο του, ότι ο αθλητισμός και κυρίως το τρέξιμο, θα πρέπει αφενός να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα κάθε ανθρώπου και αφετέρου ότι είναι κομβικής σημασίας για την καλή σωματική και ψυχική υγεία του οργανισμού.

Όταν δεν προπονεί, δεν γυμνάζεται, δεν δουλεύει από το σπίτι βγάζοντας προγράμματα για τους αθλητές του ή αρθρογραφώντας για την ιστοσελίδα και τα social media του myathlete, χαλαρώνει και σκέφτεται πίνοντας τον αγαπημένο του καφέ (όντας φανατικός λάτρης αυτού), έχοντας για θέα τις θαλάσσιες ακτές του Φαλήρου.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

  • 5km –> 19:50 (AMA 2016)
  • 10km –> 44:04 (AMA 2017)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 

  • Γυμναστής Φυσικής Κατάστασης του myathlete (2013-σήμερα), γυμνάζοντας ερασιτέχνες αθλητές στίβου (δρόμοι αντοχής), αλλά και ολόκληρα running Teams εταιριών όπως NN, Biotherm, Ωνάσειο Ίδρυμα.
  • Προπονητής Ακαδημιών Στίβου Ο.Φ.Κ.Α. Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου (2017)
  • Προπονητής Ακαδημιών Στίβου Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου. (2018-σήμερα)
  • Αθλητικές Κατασκηνώσεις, Καλοκαιρινά Camp κατά τους θερινούς μήνες και Αθλητικές Δραστηριότητες σε δημοτικά σχολεία. (2013-σήμερα)

 

 

ΣΠΟΥΔΕΣ

 

  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας (Ε.Κ.Π.Α.), Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.). Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με ειδίκευση στην προπονητική Κλασσικού Αθλητισμού – Αθλητικοί Δρόμοι.
X