Ο Οκτώβριος (συγκεκριμένα η 20η του μήνα) είναι ο γενέθλιος μήνας του myathlete και μιας και, όσο απίστευτο και αν μου φαίνεται, έχουμε φτάσει αισίως στα επτά (όχι φαγούρας, βλέπε trivial note) χρόνια λειτουργίας μας, στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του και για τη σημασία του ονόματος μας.

Το πρώτο ερασιτεχνικό running team.

1992: Ο Νίκος Δημητριάδης ως φοιτητής ακόμα, ξεκινά να κάνει υπαίθριες μετρήσεις και γοητεύεται από το πεδίο της έρευνας των φυσιολογικών χαρακτηριστικών και των ορίων της ανθρώπινης απόδοσης. Η επόμενη πρόκληση ήταν να εξετάσει, με οδηγό τα αποτελέσματα των μετρήσεων, πως και πόσο μπορεί να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση.

‘Έτσι, παρόλο που δεν ήταν στα αρχικά του σχέδια να προπονήσει αθλητές, συγκεντρώνει μία μικρή ομάδα από δρομείς που είχε αξιολογήσει εργομετρικά και δημιουργεί ένα από τα πρώτα ερασιτεχνικά running teams στην Ελλάδα, στο Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να ακούσετε τη μαρτυρία ενός από τους δρομείς εκείνης της ομάδας, του δικού μας Φώτη Γρηγοράτου στην εκπομπή της αγαπημένης μου συμφοιτήτριας Βίκυ Σπύρου.

Η δραστηριοποίηση στις εργομετρήσεις

1996: Επιστρέφοντας από την Αγγλία και τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην εργοφυσιολογία, η δρομική παρέα επαναδραστηριοποιείται και μεγαλώνει, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά και η λειτουργία του πρώτου εργαστηρίου μέτρησης και αξιολόγησης του ανθρώπινου έργου.

Γεννιέται το myathlete

2013: Υιοθετείται το όνομα myathlete, νέοι συνεργάτες προστίθενται στην ομάδα και το εργαστήριο μεταφέρεται στο Holmes Place της Γλυφάδας.

Τι δηλώνει το όνομα myathlete:

Τι άραγε σκέφτεται κάποιος όταν ακούει ή διαβάζει το όνομα myathlete; Και αναφέρομαι και στα μέλη μας και σε όσους μας γνωρίζουν ήδη, αλλά και σε εκείνους που διασταυρώνονται μαζί του πρώτη φορά. Και είναι το ίδιο με αυτό που είχε στο μυαλό του να πρεσβεύει ο εμπνευστής του;

Για να μην μένω ακόμα και εγώ με την απορία, ή με την ερμηνεία σύμφωνα με τα δικά μου βιώματα, όπου π.χ. αθλητής/αθλήτρια προ myathlete σήμαινε αυστηρά όσους συμμετέχουν σε αγωνιστικά πρωταθλήματα, ρώτησα τι σημαίνει για την εταιρεία. Ποιος είναι ο λειτουργικός ορισμός (βλέπε σημείωση) μας εν ολίγοις.

athlete: αθλητής/αθλήτρια λοιπόν για εμάς είναι ο καθένας και η καθεμία, από τον αρχάριο έως και τον Ολυμπιονίκη, που επιθυμεί να βελτιώσει την απόδοσή του ή την ποιότητα της ζωής του, μέσω στοχευμένης, προγραμματισμένης και συστηματικής άσκησης-προπόνησης και διατροφής.

Στο myathlete δεν υπάρχει διαχωρισμός των μελών μας σε αθλητές, αθλούμενους και/ή ασκούμενους. Από τη στιγμή που κάποιος επιθυμεί και αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του, να βελτιώσει την απόδοσή του (σωματική, πνευματική), να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του και δεσμεύεται να το επιτύχει με πρόγραμμα και συνέπεια, για εμάς είναι αθλητής.

my: αυτούς λοιπόν τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, τους θεωρούμε και τους αντιμετωπίζουμε ως μέλη της ευρύτερης αθλητικής μας «οικογένειας». Αυτό σημαίνει πως, όπως συμβαίνει και στις καλύτερες (κυριολεκτικά όμως) οικογένειες, είμαστε εκείνοι που θα υποδείξουμε, θα καθοδηγήσουμε, θα στηρίξουμε, θα νουθετήσουμε και ενίοτε θα «μαλώσουμε» τα μέλη μας,  γιατί θέλουμε «το καλύτερο» για όλους και τον καθένα ξεχωριστά.

 

Και φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα: myathlete.

myathlete: η σύνδεση των λέξεων my και athlete περιγράφει το βασικό μας στόχο: να προσφέρουμε εξατομικευμένη επιστημονική αξιολόγηση, προπόνηση και διατροφή μέσω άμεσης και συνεχούς προσωπικής επίβλεψης, υποστήριξης και επικοινωνίας, σύμφωνα με την εμπειρία, τις ικανότητες, το στόχο και την καθημερινότητα κάθε αθλητή και αθλήτριας.

Με αυτό το στόχο στο μυαλό μας και όπλο την επιστημονική μας γνώση και την εμπειρία των πάνω από 15000 αξιολογήσεων και 1500 ατόμων που έχουμε καθοδηγήσει προπονητικά αντίστοιχα, το myathlete ανανεώνει, προσαρμόζει και εξελίσσει συνεχώς τις υπηρεσίες του, καλύπτοντας τις εξατομικευμένες ανάγκες ανθρώπων από όλα τα αθλήματα και επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Καλή συνέχεια σε όλους!

Καρολίνα Σκούρτη – Head Running Coach myathlete.

trivial note: Αρχικά τα «7 χρόνια φαγούρας» περιέγραφαν μια δερματική μεταδοτική πάθηση που διαρκούσε 7 χρόνια και τα συμπτώματα αποτελούνταν από δερματικά εξανθήματα, έντονη φαγούρα και δυσφορία. Θεωρήθηκε ασθένεια που απειλούσε κυρίως τους στρατιώτες, αφού στην ανατολή του 20ου αιώνα ταλαιπωρούσε μεγάλο μέρος του στρατού των ΗΠΑ. Στην πορεία η φράση γενικεύτηκε ως μια μεταφορά για οτιδήποτε θεωρείτο ενοχλητικό. Κάπως έτσι, έφτασε να περιγράφει και τους γάμους όταν κατέληγαν δυσφορικοί. Την φράση έκανε ακόμα πιο γνωστή η ομώνυμη ταινία του 1955 με την Merilyn Monroe και τον Tom Ewell, που περιέγραφε τις κωμικές περιπέτειες ενός πιστού συζύγου που μετά από 7 χρόνια έγγαμου βίου, αποφάσισε να απατσει την γυναίκα του. (πηγή: https://primetime.com.cy)

λειτουργικός ορισμός: ορισμός που χρησιμοποιείται στην επιστημονική έρευνα και δηλώνει τη σημασία και το περιεχόμενο που δίνει ο ερευνητής στους όρους που χρησιμοποιεί. Μπορεί να μην συμφωνεί κανείς πάντα με τους ορισμούς του ερευνητή αλλά τουλάχιστον είναι (γίνεται γνωστό) πώς χρησιμοποιείται ο συγκεκριμένος όρος. (πηγή: Μέθοδοι Έρευνας στη Φυσική Αγωγή).

 

add comment

X