Giant Defy Advanced SL: Ένα πλαίσιο endurance με αγωνιστική γεωμετρία και σπουδές στα πιο διάσημα pave της Ευρώπης.

Το Defy ήταν ανέκαθεν το endurance ποδήλατο της ταϊβανέζικης εταιρίας. Ένα ποδήλατο που ο πωλητής του καταστήματος θα σας παρουσίαζε αν του λέγατε ότι θέλετε να κάνετε «πολλά χιλιόμετρα με τους φίλους που πάνε και κάνουν κάτι μπρεβέτ-μπρετ-μπεβρέτ θαρρώ πως τα λένε» ή ότι «είχα παλιά ένα mercier και έκανα κάθε μέρα προπόνηση μέχρι τον Δομοκό και τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά θέλω να ξαναβρώ τη φόρμα μου, αλλά πονάει και λίγο η μέση».

Δεν ήταν ούτε κατά διάνοια στιβαρό σαν το Propel ή ελαφρύ σαν το TCR. Τουναντίον, ήταν ένα ποδήλατο που δεν θα δελέαζε ποτέ έναν αγωνιζόμενο.

Giant Defy Advanced SL 1
©2020 Nassos Triantafyllou

 

Νέα εποχή για το Giant Defy Advanced.

Αυτό άλλαξε ραγδαία το 2015, με την Giant να παρουσιάζει ένα νέο Defy Advanced,  στο οποίο είχαν προστεθεί δισκόφρενα, ενώ ταυτόχρονα είχε μειωθεί το βάρος του πλαισίου. Πλέον, το Defy ήταν το πιο πρωτοποριακό endurance μοντέλο και χρόνο με τον χρόνο κέρδιζε βραβεία στην κατηγορία του.

Λίγα άλλαξαν από το 2015 έως το 2018, με τη Giant απλώς να μεταφέρει τα φρένα από post-mount σε flat-mount θέση. Πρόκειται για το ίδιο -περίπου- ποδήλατο που παρουσιάζεται εδώ. Για το 2019 και το 2020, η εταιρεία προχώρησε σε χρήση integrated λαιμού,  ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε αγώνα Word Tour.

To 2017, η Sunweb, η ομάδα που αγωνιζόταν με τα ποδήλατα της Giant, εμφανίστηκε σε πολλούς αγώνες της Άνοιξης με την ειδική έκδοση του Defy που πραγματεύεται και το παρόν κείμενο. Το Defy, ως το endurance ποδήλατο της εταιρίας, παρουσίαζε πιο «ανοιχτή» γεωμετρία σε σχέση με το TCR ή το Propel, δηλαδή το ελαφρύ αγωνιάρικο ή το γρήγορο άκαμπτο, από τα αδερφάκια του.

Είχε περισσότερο χώρο για χοντρά λάστιχα -απαραίτητα σε αγώνες όπου η άσφαλτος είναι στοιχείο πολυτέλειας- πιο ψηλό κούτελο με πιο ανοιχτή γωνία (δηλαδή μεγαλύτερο ίχνος που λέμε στο χωριό μου) και τέλος, τεχνολογία D-Fuse, όπως ονομάζει η Giant τη δυνατότητα του παλουκόσελού της να εμφανίζει κάμψη έως και 12 χιλιοστά σε ανώμαλο έδαφος.

Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρέπει να κρατήσεις τον έλεγχο του ποδηλάτου με 50 χλμ/ώρα σε καλντερίμι και με άλλους 100 τρελαμένους να παλεύουν να σε προσπεράσουν (βλέπε κλασικές της Άνοιξης, Φλάνδρα, Ρουμπέ κ.α.).

Michael Matthews
Michael Matthews (Sunweb) Φωτογραφία: CorVos/CyclingTips

 

Από το 2018 και έπειτα.

Το 2018, η Sunweb και πάλι εμφανίστηκε στους κλασικούς με το ίδιο ποδήλατο, ενώ το 2019, η CCC, η ομάδα που συνεργαζόταν πλέον με τη Giant, χρησιμοποίησε ξανά το ίδιο Defy! Δηλαδή, ενώ όλες οι εταιρίες έψαχναν να βρουν τρόπο να βελτιώσουν τα ποδήλατα των ομάδων τους, η Giant είχε αποφασίσει να αλλάζει απλώς τα χρώματα και τα αυτοκόλλητα με τα ονόματα των αθλητών. Βρισκόταν ήδη μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Το συγκεκριμένο ποδήλατο όμως, δεν ήταν το Defy που παράγει η Giant για το κοινό. Φέρει 55εκ. πραγματικό οριζόντιο, 14,5εκ. κούτελο και 41εκ. chainstay, αντί των 54,5εκ. οριζόντιο, 16,5εκ. κούτελο και 42εκ. chainstay που φέρει ένα Giant Defy εμπορίου σε μέγεθος Μ.

Με άλλα λόγια, το Defy της Sunweb είναι μια διασταύρωση Defy με TCR. Το δεύτερο, είναι το πιο καλοπουλημένο αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου της Giant, με βραβείο «bike of the year 2018» και αυτό που επιλέγουν όλοι οι αγωνιζόμενοι εκτός των σπρίντερ, για τους οποίους υπάρχει το Propel.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το 2020, το νέο Giant Defy Advanced Pro 2 έχει επίσης κερδίσει το ίδιο βραβείο από το BikeRadar.

 

Το TCR του εμπορίου και τα χαρακτηριστικά του.

Ένα TCR εμπορίου, φέρει 55εκ. οριζόντιο, 14,8εκ. κούτελο και 40,5εκ. chainstay.  Οι διαφορές είναι πολύ μικρές και αξίζει να παρατηρήσει κανείς πως το κούτελο του Defy/Sunweb όπως θα το ονομάσουμε για συντομία, είναι μικρότερο και από αυτό του TCR.

Ακόμα και έτσι, οι αθλητές της ομάδας χρησιμοποιούν κατά κόρον λαιμούς με έντονη αρνητική κλίση για να ρίξουν ακόμα πιο χαμηλά το τιμόνι! «Slam dat stem»!

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Γκαζώνης Πέτρος

 

Στην πράξη, το Defy/Sunweb είναι ένα ποδήλατο με διττό χαρακτήρα. Με βάρος πλαισίου κάτω των 900γρ. μπορεί να φτάσει σε βάρος ακόμα και τα 6,8 κιλά. Κάτι το οποίο πολλές άλλες εταιρείες ακόμα δεν έχουν καταφέρει. Το συγκεκριμένο Defy/Sunweb που παρουσιάζεται εδώ, φέρει ηλεκτρονική Ultegra Di2 με Dura Ace δισκοβραχίονα (39-53), κασέτα (11-28), αλυσίδα και δισκόπλακες.

Οι τροχοί είναι BNS strada-X 40mm με 28άρια clincher Continental 5000 ελαστικά. Οι άξονες είναι της Giant με λαβή για γρήγορη τοποθέτηση.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης
Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης

Το cockpit είναι ένας συνδυασμός αλουμινίου. Pro Vibe λαιμός 13εκ. με 40άρι 3T Ergonova τιμόνι. Το παλουκόσελο όπως προαναφέρθηκε είναι ενιαίο και φέρει στην κορυφή του μια πολύ βασική Pro Falcon CRMO 142mm, πολύ τίμια για το κόστος της.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
To πιρούνι και τα ψαλίδια του Defy φιλοξενούν με άνεση τα 28άρια ελαστικά τηςContenental. Φωτογραφία: Γκαζώνης Πέτρος

Κλείνοντας με τα περιφερειακά, τα πετάλια είναι τα Keo Carbon-Ti της Look, κάνοντας το σύνολο να ζυγίζει 7,3 αξιοπρεπέστατα κιλά.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
The Riding Project Epirus, Ημέρα 6η, Πρέβεζα – Βουργαρέλι, 7/8/2020
©2020 Nassos Triantafyllou

Στο δρόμο.

Στον δρόμο, αυτό που καταλαβαίνει αμέσως ο αναβάτης είναι η στιβαρότητα του συνόλου. «Το ποδήλατο είναι στιβαρό» είναι μια φράση κλισέ που έχουμε διαβάσει χιλιάδες φορές, όμως το Defy είναι το πιο στιβαρό ποδήλατο που έχω καβαλήσει. Γεγονός.

Ψάχνοντας να βρω τον λόγο που παίρνω αυτή την ανταπόκριση από το ποδήλατο, βρήκα αυτές τις μετρήσες της Giant  αποτέλεσμα δοκιμών και συγκρίσεων με μερικούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

Στο εργοστάσιο της Giant στην Ταϊβάν, κατασκευάζονται μερικά από τα κορυφαία πλαίσια και μάρκες της αγοράς, κατά συνέπεια, η Giant έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις επιδόσεις των αντιπάλων της.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης
Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης

Η τεχνολογία OverDrive 2 στο tapered κούτελο και MegaDrive στον διαγώνιο σωλήνα που φτάνει στη μεσαία τριβή, δίνει στο Defy αξεπέραστη ακαμψία κατά το πεταλάρισμα. Το μόνο σημείο όπου παρατηρώ μια ελάχιστη κάμψη, είναι ο μεγάλου μήκους λαιμός, όμως η Giant έχει μεριμνήσει για αυτό με τον πανάλαφρο, αλλά και πανάκριβο Contact SLR.

Στο σπριντ, θεωρητικά, τα μακριά ψαλίδια κάνουν λίγο πιο αργή την ανταπόκριση του συνόλου, για το οποίο όμως ρεφάρει η μεγάλη ακαμψία. Στο τελευταίο, συνδράμει και το γεγονός ότι το πλαίσιο φέρει άξονες 12 χιλιοστών, όπως τα περισσότερα ποδήλατα με δισκόφρενα σήμερα, αντί των λεπτεπίλεπτων quick-release.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης
Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Φωτογραφία: Πέτρος Γκαζώνης

Περισσότερα στοιχεία για το ποδήλατο.

Το εντυπωσιακό είναι, πως παρά το γεγονός ότι η ακαμψία του αγγίζει τα επίπεδα ποδηλάτου για σπριντ, το Defy με τα μακριά του stays και το μαλακό παλουκόσελο (θυμίζω τεχνολογία D-Fuse), είναι μια πολύ καλή λύση για ελληνικούς δρόμους και χωμάτινα περάσματα. Δηλαδή, για ελληνικούς δρόμους!

Έχοντας επιλέξει 28αρια ελαστικά, πέρασα ανεμπόδιστα από 35 χιλιόμετρα χωματόδρομων της βόρειας Ελλάδας, αλλά και σημεία με χαλασμένη άσφαλτο.

Όσο για την αεροδυναμική του, με τροχούς 40 χιλιοστών και λαιμό -13 μοιρών, δεν μπορώ να ζητήσω πολύ περισσότερα. Το επόμενο βήμα είναι  ένα πλαίσιο aero, που όμως είναι πολύ πιο δύσχρηστο σε κακοτράχαλο τερέν και αναβάσεις.

Τέλος, σε κλειστές στροφές τα μακριά ψαλίδια κάνουν λίγο πιο αργό το σύνολο, αλλά αυξάνουν τη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες και ανοιχτές στροφές. Δεν θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το Defy «αργό» στο στρίψιμο λόγω του παραπάνω.

 

Τελικό Συμπέρασμα για το Giant Defy Advanced SL / Sunweb 

Εν κατακλείδι, το Giant Defy/Sunweb είναι ένα ποδήλατο που ενώνει τον αγωνιστικό ποδηλατικό κόσμο, με αυτόν της περιπέτειας και των μεγάλων αποστάσεων. Δεν χρεώνει τον αναβάτη με έντονους κραδασμούς σε πολύωρες βόλτες, φρενάρει με αξεπέραστη σταθερότητα στα δύσκολα, μπορεί να χωρέσει μέχρι και 30άρια ελαστικά και στέκεται  με αξιοπρέπεια στην εκκίνηση.

Το μόνο αρνητικό που μπόρεσα να βρω, είναι πως η συγκεκριμένη βαφή που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτά τα πρωτότυπα, είναι κάπως αδύναμη, αφήνοντας εύκολα σημάδια στο πλαίσιο.

Giant Defy Advanced SL-Team Sunweb Edition
Το ποδήλατο του Greg Van Avermaet (team CCC) πριν από το Paris-Roubaix του 2019, όπου ο Βέλγος κατέλαβε τη 12η θέση. Φωτογραφία: Josh Evans

 

Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί στο τέλος της χρονιάς να βρεθεί στα χέρια μας και ένα χρυσό Giant Defy από τα πόδια του Ολυμπιονίκη, Greg Van Avermaet της CCC.

Πέτρος Γκαζώνης – cyclist, cycling coach myathlete.

add comment

X