Μετά την ανακοίνωση της ποινής εννέα μηνών που επιβλήθηκε στο Dylan Groenewegen, τον Ολλανδό σπρίντερ, η Deceuninck-QuickStep και ο Fabio Jakobsen κινούνται και νομικά εναντίον του.

Η πτώση που προκλήθηκε από την αντικανονική κίνηση του Dylan Groenewegen (Team Jumbo-Visma) στα τελευταία 30 μέτρα του πρώτου ετάπ του Γύρου Πολωνίας, παραλίγο να κοστίσει τη ζωή του 24χρονου σπρίντερ της Deceuninck-QuickStep.

Ο Fabio, που από το 2015 έως το 2017 αγωνίστηκε με τη Seg Racing, βρέθηκε πολλές φορές στην Ελλάδα για τα προπονητικά camp του τότε performance coach, Βασίλη Αναστόπουλου και αγωνίστηκε με τους Έλληνες αθλητές στις διοργανώσεις που διεξάγονταν σε Μέγαρα και Λουτράκι, κινδύνεψε πραγματικά.

Η ελληνική ποδηλατική κοινότητα είχε χαρεί ιδιαίτερα το 2018, με την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ολλανδού στην πιο επιτυχημένη ομάδα του World Tour και πόνεσε μαζί του, βλέποντας τον να κατρακυλά σαν μαριονέτα στις ελλείπεις μπαριέρες της διοργάνωσης του Γύρου Πολωνίας.

 

Ο Dylan Groenewegen και αιτία του ατυχήματος

Η κίνηση του Dylan ήταν ξεκάθαρα εσκεμμένη. Θέλησε να κλείσει τη γραμμή του Fabio που ερχόταν από πίσω του με περισσότερα χιλιόμετρα και ήταν βέβαιο πως θα κέρδιζε στο νήμα. Οι δύο Ολλανδοί σπρίντερ είναι από τους ταχύτερους στο πελοτόν και στον κατηφορικό τερματισμού το Γύρου Πολωνίας ανέπτυξαν περισσότερα από 80χλμ/ώρα. Τις συνέπειες δυστυχώς τις βίωσε με τον χειρότερο τρόπο ο Fabio Jakobsen.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Groenewegen για την κίνησή του. Ο Patrick Lefevere μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον 27χρονο σπρίντερ της Jumbo-Visma, κατηγορώντας τον ακόμα και ως εγκληματία.

Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια κλεισίματα σε τερματισμούς σπριντ.

Τα δύο σημεία που έκαναν τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι: 1) η κατηφορική κλίση του δρόμου, που επέτρεψε στους αθλητές να αναπτύξουν πολύ μεγάλες ταχύτητες και 2) οι πρόχειρες μπαριέρες που λειτουργούσαν κυρίως ως διαφημιστικά πάνελ και διαχωρίστηκαν αμέσως μόλις έπεσε επάνω τους ο Jakobsen.

 

Η λύση ενός χρόνιου προβλήματος

Το πιο σωστό θα ήταν να σταθούμε στο πρώτο σκέλος, καθώς η ιδέα ότι καλύτερες μπαριέρες θα κρατήσουν τους ποδηλάτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο να σέρνονται με «ασφάλεια» στην άσφαλτο σαν μπάλες μπόουλινγκ, είναι το λιγότερο μακάβρια.

Δύο σκέψεις για την αποφυγή των πτώσεων εν γένει, είναι η διαγράμμιση των τελευταίων πεντακοσίων μέτρων, ώστε κάθε αθλητής να μην επιτρέπεται να βγει από το κουλουάρ που έχει επιλέξει και πιο σημαντικό, η αποφυγή κατηφορικών αλλά και αμιγώς ευθειακών τερματισμών, ώστε οι αθλητές να μην μπορούν να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες.

Η πρώτη σκέψη έχει εκφραστεί από πολλούς σαν πιθανό μέτρο, θα έχει όμως διαφορές επιπλοκές στην πράξη, με απότομες στροφές πριν από τον τερματισμό, με σπρίντερ που θέλουν να πεταχτούν από πίσω στα τελευταία 30 μέτρα και με τον βέλτιστο αριθμό των κουλουάρ. Άλλωστε, μια νοητή γραμμή δεν σε εμποδίζει να την παραβιάσεις και άθελά σου μπορεί να την παραβείς χάνοντας τον έλεγχο.

Οπότε, καλό θα είναι οι διοργανωτές, χωρίς να περιμένουν τη UCI να δράσει, από μόνοι τους να σχεδιάσουν τερματισμούς που εξυπηρετούν την ασφάλεια των αθλητών. Το θέαμα θα παραμείνει εντυπωσιακό και οι αθλητές θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγουν αλώβητοι από την προσπάθεια.

Συνδυαστικά με το παραπάνω, η χρήση κουλουάρ και ενδεδειγμένων μπαριέρων θα αλλάξουν άρδην την εικόνα των σπριντ και θα δώσουν ένα πολύ πιο καθαρό αποτέλεσμα στο άθλημα.

Πέτρος Γκαζώνης, cyclist.- cycling coach myathlete.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Luc Claessen/Getty Images

add comment

X