Σε πρώτο πρόσωπο: Ο σχετικός αγώνας ήταν πραγματικά μια πρόκληση η οποία είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2018 που άνοιξαν οι εγγραφές και υποβάλλαμε την δήλωση συμμετοχής. Η αγωνία μου για την εκκίνηση ήταν αρκετά μεγάλη καθώς ήταν ο πρώτος αγώνας IRONMAN που θα συμμετείχα και ειδικά όταν είδα την φουρτουνιασμένη Θάλασσα ένοιωσα ότι θα πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο για να ολοκληρώσω το κολύμπι καθώς είναι πολύ διαφορετικό να κολυμπάς στην πισίνα ή σε μια ήρεμη θάλασσα από αυτή που έπρεπε να κολυμπήσουμε. Όταν ήρθε η σειρά μου για να μπω στο νερό βούτηξα με την μια και άρχισα να κάνω απλωτές αλλά σε λίγο ήπια το πρώτο νερό και είπα θέλει πολύ προσπάθεια για να βγούμε από το νερό. Όσο έκανα κολύμπι πήγαινα και καλύτερα και άρχισα να ζεσταίνομαι και να νοιώθω καλύτερα. Εκεί ήταν που έφαγα μια κλοτσιά στο πρόσωπο και αποσυντονίστηκα λίγο χάνοντας τον ρυθμό μου αλλά σύντομα επανήλθα και εν συνεχεία υπήρξαν αρκετές σπρωξιές και πλάγιες κλωτσιές καθώς ο καθένας μας προσπαθούσε να προσανατολιστεί, να δει τις σημαδούρες για να μην χάσει την πορεία του. Δόξα Τω Θεώ κατάφερα και βγήκα μια χαρά και στον χρόνο που είχα θέσει. Στο ποδήλατο τα πράγματα ήταν ποιο ήπια και κύλησε ομαλά χωρίς παρατράγουδα και πάλι στο χρόνο που είχα θέσει ως στόχο. Στο τρέξιμο τέλος από την κούραση που είχα δεν κατάφερα να κάνω τον χρόνο που ήθελα αλλά ήμουν πια στο τελευταίο αγώνισμα και ένοιωθα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καθώς όδευα προς τον τερματισμό όπου με περίμεναν τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τελικά κατάφερα να τερματίσω και να τους κάνω υπερήφανους και να νοιώσω και εγώ προσωπικά την ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια μου.

 

Τι σε έκανε να αποφασίσεις τη συμμετοχή σου στο πρώτο IRONMANπου έγινε ποτέ στην Ελλάδα; Ποιο το αθλητικό σου backgroundκαι πότε έκανες για πρώτη φορά τρίαθλο;

Πάντα ήθελα να να δοκιμάσω τις αντοχές μου σε ένα IRONMAN καθώς το θεωρώ ένα από τα πιο δύσκολα αλλά και συνάμα συναρπαστικά αγωνίσματα και από τη στιγμή που θα γινόταν στην Ελλάδα η πρόκληση ήταν μεγαλύτερη για εμένα καθώς θα ένιωθα πιο οικεία και άνετα. Υπήρξε φυσικά και η παρότρυνση από δυο τρείς φίλους και συναθλητές μου όπου μαζί πορευτήκαμε και στην προετοιμασία για τον σχετικό αγώνα. Το αθλητικό μου backgroundείναι δρομικό και η πρώτη φορά που συμμετείχα σε αγώνα τριάθλου ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 όπου και συνέχισα να λαμβάνω μέρος σε αγώνες τριάθλου ολυμπιακής απόστασης ή sprint.

 

Πόσο καιρό διήρκεσε η προετοιμασία σου για το μεγάλο αυτό αγώνα και τι περιλάμβανε; Πως συνδυάστηκε με την καθημερινότητά σου;

Η προετοιμασία μου για τον σχετικό αγώνα διήρκησε πάνω από πέντε μήνες και περιελάμβανε καθημερινή προπόνηση τρεξίματος, κολύμβησης και ποδηλάτου όπου δυο με τρεις ημέρες της εβδομάδας οι προπονήσεις ήταν διπλές περιλαμβάνοντας τρέξιμο και κολύμπι. Στην αρχή της προετοιμασίας ήταν λίγο δύσκολα καθώς υπήρχε κούραση από τις προπονήσεις και θα έπρεπε να ανταπεξέλθω και στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις αλλά και τις οικογενειακές αλλά με την βοήθεια του Θεού και της οικογενείας μου άρχισα να προσαρμόζομαι και να ανταπεξέρχομαι στις προπονήσεις.

Ποιο είναι το επάγγελμά σου; Τι αντιδράσεις είχες από το επαγγελματικό σου περιβάλλον για τη συμμετοχή σου στη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Είμαι οικονομολόγος – λογιστής και ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στο γραφείο όλοι οι συνεργάτες χάρηκαν πολύ όταν τους ανακοίνωσα ότι θα λάβω μέρος στο IRONMANκαι με ενθάρρυναν καθημερινά καθώς συζητούσαμε για τις ατέλειωτες ώρες προπόνησης και προετοιμασίας.

 

Πως θα χαρακτήριζες τη διοργάνωση του ελληνικού IRONMANσε σχέση με άλλες εγχώριες τριαθλητικές (ή μη) διοργανώσεις;

Η διοργάνωση του ελληνικού IRONMANήταν θεωρώ από τις καλύτερες τριαθλητικές διοργανώσεις που έχω λάβει μέρος τόσο σε οργανωτικό επίπεδο αλλά και σε αθλητικό και γενικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους υπευθύνους του Ελληνικού IRONMANγια την επιτυχή έκβαση του αγώνα.

 

Τι σε έκανε να επιλέξεις την ομάδα του myathleteγια την συμμετοχή και την προετοιμασία σου;

Με την ομάδα του myathleteσυνεργάζομαι από το Φθινόπωρο του 2014 και εξακολουθώ να συνεργάζομαι άψογα, έχω πολύ καλή συνεργασία, ενημέρωση και πολύ καλή σχέση με όλο το team, οπότε συνέχισα και την προετοιμασία μου για τον αγώνα του IRONMAN.

Πόσο σε βοήθησε η ομάδα και τα υπόλοιπα μέλη της, τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και στο ΣΚ του αγώνα;

Με αρκετούς συναθλητές από την ομάδα του myathleteκάναμε κοινές προπονήσεις και είχαμε συχνή επικοινωνία για την πρόοδο των προπονήσεων και της προετοιμασίας. Το ΣΚ του αγώνα κάναμε αρκετή παρέα με τους συναθλητές από το myathleteκαι είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αγώνα και την πρόκληση που θα αντιμετωπίζαμε αλλά και μετά τον αγώνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε ο καθένας μας εξιστορούσε την εμπειρία του και τα βιώματα του από τον σχετικό αγώνα.

 

Όταν είδες την αγριεμένη θάλασσα πριν από την εκκίνηση, σκέφτηκες – έστω και για μια στιγμή – να μην συμμετάσχεις τελικά;

Σε καμία στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να μην συμμετάσχω στον αγώνα καθώς ο αρχικός μου ήταν να μπορέσω να τερματίσω σε αυτόν το πολύ δύσκολο αλλά και συνάμα συναρπαστικό αγώνα. Είχα κάνει αρκετή προετοιμασία στο κολύμπι και η εμπειρία μου με τα κύματα από τα παιχνίδια στην θάλασσα με τα παιδιά μου με βοήθησε να μπω σχετικά εύκολα στο νερό και να κάνω αυτό που είχα προετοιμαστεί να κάνω.

 

Τι κρατάς και τι «πετάς» από όλη αυτή τη διαδρομή; Ποια στιγμή δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;

Το πιο σημαντικό για εμένα σε όλη αυτή την διαδρομή είναι το γεγονός ότι με την βοήθεια Του Θεού κατάφερα να τερματίσω και να κάνω περήφανη την οικογένεια μου που μου συμπαραστάθηκε και με ενθάρρυνε από την αρχή της προετοιμασίας μου. Η στιγμή του τερματισμού είναι μια σκηνή όπου δεν θα ξεχάσω ποτέ καθώς ήταν το πρώτο μου IRONMANκαι με περίμενε με πολύ αγωνία η σύζυγός μου η Ρουθ καθώς και τα δυο μου παιδιά ο Φίλιππος και ο Μάρκος που και για εκείνους ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή και επιβράβευση της κοινής μας προσπάθειας.

Όταν είσαι μέσα σε έναν αγώνα, τι σκέφτεσαι; Υπάρχει στο μυαλό σου ο προπονητής σου καθόλου; Αν ναι, πως τον σκέφτεσαι;

Σε έναν αγώνα περνάνε πολλές και διάφορες σκέψεις από το μυαλό σου, ειδικά όταν αρχίζει να εμφανίζεται η κούραση όπου προσπαθείς να σκεφτείς κάτι διαφορετικό από τον αγώνα για να μπορέσεις να συνεχίσεις και να καταφέρεις να τερματίσεις. Φέρνω όμορφες στιγμές με την οικογένεια μου, τους συναθλητές μου και συχνά τις προπονήσεις που έχουμε κάνει όλη η ομάδα μαζί. Ο προπονητής για εμένα ειδικά στον μαραθώνιο είναι πάντα στο μυαλό μου καθώς προσπαθώ να εφαρμόσω το αγωνιστικό πλάνο που μου έχει δώσει αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία καθώς συμβαίνουν διάφορα θέματα που με βγάζουν εκτός πλάνου.

 

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Αν διοργανωθεί στην Ελλάδα fullIRONMANθα είσαι εκεί;

Μετά τον αγώνα του IRONMANη προπόνηση συνεχίζεται κανονικά καθώς έχω σαν στόχο να συμμετάσχω σε ένα ακόμη αγώνα τριάθλου που θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες πρώτα Ο Θεός και εν συνεχεία θα επικεντρωθώ στην προπόνηση του βουνού καθώς έχω δηλώσει να συμμετάσχω για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά   στο OlympusMarathon. Θέλω να πιστεύω εφόσον είμαι καλά ότι θα ήθελα να συμμετάσχω και σε έναν αγώνα fullIRONAMαν διοργανωθεί στην Ελλάδα.

 

Tι είναι αυτό που μας κάνει να αναζητούμε τη δυσκολία στον αθλητισμό μεγάλων αποστάσεων και μεγάλης διάρκειας; Τι είναι αυτό που σε σηκώνει από τον καναπέ σου τόσο συστηματικά;

Προσωπικά ασχολούμαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από δώδεκα χρονών παίζοντας μπάσκετ και κάνοντας παράλληλα και λίγο τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων. Πάντα μου άρεσε να αθλούμαι και να θέτω στον εαυτό μου νέους στόχους και προκλήσεις και δεν κρύβω ότι έχω λιποθυμήσει σε προπόνηση τέσσερις φορές και σε ένα Μαραθώνιο χρειάστηκε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο καθώς υπέστη αφυδάτωση και ηλίαση. Η ενασχόληση μου από νεαρή ηλικία με τον αθλητισμό είναι η αιτία που ποτέ δεν έχω καθίσει σε καναπέ και παράλληλα όπως αναφέρει και σύζυγος μου η Ρουθ η πειθαρχία που με διέπει με βοηθάει να ανταπεξέρχομαι στις όποιες δυσκολίες προκύπτουν.

 

Σε ποιον/ποιους αφιερώνεις τον τερματισμό σου και γιατί;

Τον τερματισμό  του πρώτου μου αγώνα IRONMANθα ήθελα αρχικά να τον αφιερώσω στην οικογένεια μου, την σύζυγο μου την Ρουθ και τα δυο μου παιδιά τον Φίλιππο και τον Μάρκο που είναι για εμένα τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ζωή μου καθώς με ενθαρρύνουν και με παροτρύνουν καθημερινά. Στον αγαπητό μου φίλο, συναθλητή καιcoachΝίκο Δημητριάδη που με βοηθάει προπονητικά και ψυχολογικά και φυσικά στους αγαπητούς μου φίλους και συναθλητές Μάνο Καραμποϊκη, Θοδωρή Πρόκο, Ζαχαρία Δανηιλάκη, Χρήστο Καραγιώργο και Γιώργο Μυζάλη που με την στήριξη τους και την συμπαράσταση τους μπορώ να κάνω πράγματα που ίσως να μην είχα προσπαθήσει να τα κάνω.

Γιώργος Μυζάλης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας myathlete

 

 

 

 

X