Skip to content

Κρέμα κάσιους με ψητό σκόρδο και λιγκουίνι Melissa

Εδώ θα βρείτε μια συνταγή 5 συστατικών που είναι κρεμώδης, θρεπτική και έχει εκπληκτική γεύση με άρωμα ψητού σκόρδου. Αυτά τα ζυμαρικά είναι ταυτόχρονα χορταστικά και φιλικά προς την καρδιά.

Συστατικά

1 συσκευασία Melissa Linguini ολικής αλέσεως
250 γραμμάρια ωμά κάσιους
1,5 φλιτζάνι νερό
1 πολύ μεγάλο βολβό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ένα μεγάλο μπολ σκεπάζοντάς τα με νερό για 2 ώρες πριν από το μαγείρεμα. Μόλις τελειώσει το μούσκεμα, τα ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το νερό που μουλιάζουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Όσο μουλιάζουν τα κάσιους, προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε την κορυφή του κεφαλιού του σκόρδου – εκθέτοντας κάθε σκελίδα μέσα. Τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Τυλίγουμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά al dente. Στραγγίζουμε το λιγκουίνι και το προσθέτουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Μόλις γίνει το σκόρδο, ξετυλίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, πιέζουμε από το κάτω μέρος του βολβού του σκόρδου ώστε να βγει κάθε σκελίδα. Τοποθετούμε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου, τα κάσιους και 1,5 φλιτζάνι νερό σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πολύ κρεμώδεις.

Προσθέτουμε τη σάλτσα κάσιους στα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Το αφήνουμε να ενωθεί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πολύ φρέσκο μαύρο πιπέρι για γεύση.

Κάνει 6 μερίδες
Κάθε μερίδα είναι
470 θερμίδες
53 γρ υδατάνθρακες
16 γρ πρωτεΐνη
21 γρ λίπος

 

Katy Taveira – Nutrition Specialist myathlete.

Back To Top