Skip to content

Χορηγοί αγάπης στις μεγάλες αποστάσεις

Θέμα μου, οι χορηγοί. Όχι, όμως, οι παραδοσιακοί χορηγοί, αλλά οι άλλοι, αυτοί που στη δική μου συνείδηση είναι χορηγοί αγάπης.

Εδώ και δεκαπέντε (15) χρόνια ασχολούμαι με τα αγωνίσματα εκείνα που ανήκουν στην κατηγορία των μεγάλων αποστάσεων. Πρώτα στα 5km, αργότερα στα 10km, έπειτα στο Μαραθώνιο, τους αγώνες βουνού, για ελάχιστα στις υπεραποστάσεις και εσχάτως στο τρίαθλο.

Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι το σώμα μου δεν πόνεσε σε όλο αυτό το ταξίδι. Θα ήταν ψέμα αν ισχυριζόμουν ότι είμαι «ατρακάριστος». Τα έχω – κυριολεκτικά – τα χιλιόμετρά μου. Και δεν είμαι και στην πρώτη νιότη, επίσης. Ωστόσο, επιμένω να τρέχω, να αθλούμαι και να βάζω στόχους, πραγματικούς και ονειρικούς. Με αυτή την τακτική έφτασα να τρέξω πριν από μερικά χρόνια ένα γοργό μαραθώνιο (κάτω από 3 ώρες) και πριν από μερικούς μήνες, ένα μαγικό αγώνα υπεραπόστασης (80km) που με έκανε να «μηδενίσω το κοντέρ» της αγάπης μου για το τρέξιμο – κατετάγην μάλιστα τρίτος στη γενική κατάταξη.

Ωστόσο, δε μου αρέσει να περιγράφω τα μικροσκοπικά – σε απόλυτους αριθμούς – επιτεύγματά μου. Υπάρχουν αμέτρητοι ερασιτέχνες (σαν εμένα) δρομείς και τριαθλητές που τρέχουν, κολυμπούν και ποδηλατούν πολύ πιο γρήγορα από εμένα. Ποιο το νόημα της δημοσιοποίησεις συγκεκριμένων επιδόσεων και χρόνων, επομένως.

Αντίθετα, αυτό που απολαμβάνω να κάνω κάθε τόσο είναι να ευχαριστώ εκείνους που με βοηθούν, τους χορηγούς – αγάπης, όπως τους λέω, ώστε να μπορώ να τρέχω/ποδηλατώ/κολυμπώ κατά το δυνατόν δίχως πόνους και συστηματικά.

Οι δικοί μου χορηγοί αγάπης

Στη λίστα αυτή, που είναι δυναμική και συνήθως εμπλουτίζεται, παρά μικραίνει υπάρχουν σταθερά:

  • Το myathlete με την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στην εργομέτρηση, την προπόνηση και τη διατροφή και
  • η Terranova Nutrition Greece με τα πιο καλά φυσικά τρόφιμα – συμπληρώματα – υπερτροφές που ενισχύει το ενεργειακό μου backup.

Στη λίστα των χορηγών – αγάπης, τα τελευταία δύσκολα χρόνια μου (με το σώμα να «βγάζει» τραυματισμούς και κούραση), προστέθηκαν και:

  • Η OsteoStrong Greece με το spectrum (που ενισχύει την οστική πυκνότητα), το red light therapy(που μειώνει τη φλεγμονή, επιταγχύνει την αποκατάσταση και βελτιώνει την επίδοση) και το Χ3 που παρέχει τη γρηγορότερη ενδυνάμωση (σε εποχές που ο χρόνος είναι πολύτιμος).
  • Η dr. Κατερίνα Μουστάκα που με θεράπευσε και με θεραπεύει σε καθετί σκελετικό, ενώ μου έδειξε και τον τρόπο/δρόμο να συνεχίσω να αθλούμαι με ένα γόνατο που θα έκανε και τον πιο συντηρητικό – μετριοπαθή ορθοπεδικό να με «κλειδώσει» στο χειρουργείο.

Εν κατακλείδι

Καθώς μεγαλώνω, η ψυχή και το σώμα μου βρίσκει γαλήνη στην ευγνωμοσύνη. Αυτήν προσπαθώ να εκφράσω με το παρόν άρθρο.

Ευγνωμοσύνη προς όλους εκείνους που με βοήθησαν σε μια στιγμή, ή σε μια δεκαετία. Και προσοχή: καθόλου δε μιλώ, πια, ως ambassador κανενός. Για μένα, πλέον, όλο αυτό έχει «ξεφτίσει». Πήξαμε.

Και καθόλου δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για κάτι. Έχω βρει το δρόμο μου και τον βαδίζω χάρη σε δοτικούς ανθρώπους τους οποίους χαίρομαι να πληρώνω (με ό,τι μπορώ – όσο συχνά μπορώ) για τις πολύτιμές τους υπηρεσίες.

Έφτιαξα και hashtag, τρομάρα μου. Λέγεται #influenceyourself

Μην περιμένεις από κανέναν να σε εμπνεύσει. Γίνε ο ίδιος το πρότυπό σου.

Και νιώσε την ευγνωμοσύνη ως φάρμακο.

Αυτό.

Γιώργος Μυζάλης – υπεύθυνος επικοινωνίας myathlete

Υ.Γ. Για όλα όσα γράφω έχω τα «πτυχία» μου: μετάλλια και μαγνητικές τομογραφίες.

Back To Top