Την Κυριακή 8 Μαρτίου, διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο το 7ο Criterium ΑΕΚ “Γ.Τρανόπουλος”. Ένας αγώνας που για πρώτη φορά άλλαξε τοποθεσία, από το καθιερωμένο σιρκουί της Φιλαδέλφειας, στο οποίο είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε και τις πρώτες πτώσεις της χρονιάς.

Η αλλαγή τοποθεσίας ήταν μια ευχάριστη νότα βελτίωσης του αγώνα, καθώς ο, συχνά ανεκμετάλλευτος, χώρος γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο ενδείκνυται για ασφαλείς – λόγω της απουσίας αυτοκινήτων – διοργανώσεις. Αν στην παραπάνω διαπίστωση προσθέσετε και τον εξαιρετικό – φιλικό προς την ποδηλασία – καιρό που είχε την περασμένη Κυριακή, καταλαβαίνετε γιατί το 7ο Criterium AEK “Γ. Τρανόπουλος” κύλησε φανταστικά. Μπορείτε, εξάλλου να το διαπιστώσετε και από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του μάγου Matthew Miller που συνοδεύουν το κείμενο.

Κυρίαρχη η ποδηλατική ομάδα Βόλου.

Στον αγώνα της κατηγορίας ελίτ, είχαμε τη συμμετοχή μιας δυνατής πεντάδας από την ομάδα του Βόλου, που καθόρισε ουσιαστικά τη ροή του αγώνα. 

Ενώ οι συναθλητές του μάρκαραν τις επιθέσεις και κράτησαν το γκρουπ ενωμένο, ο Ζαφείρης Βολικάκης, με μεγάλη εμπειρία στο σπριντ, δεν είχε αντίπαλο όταν σηκώθηκε στα τελευταία μέτρα της κούρσας. Ήταν η πρώτη νίκη του Ζαφείρη σε αγώνα δρόμου μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, καθώς ο Βολιώτης πρωταθλητής ήταν αφοσιωμένος στα αγωνίσματα πίστας ταχύτητας και συχνά οι αγώνες δρόμου έπεφταν πάνω στις μεγάλες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

photo: Matthew Miller

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ζαφείρη, τερμάτισε ο Γιώργος Καλονιάτης του Α.Ο. Θησέα, ενώ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Χάρης Τσιάντος κάνοντας το 1-3 για την ομάδα του Βόλου στο 7ο Criterium ΑΕΚ “Γ. Τρανόπουλος”.

photo: Matthew Miller

Master – 7o Criterium AEK “Γ. Τρανόπουλος”

Επίσης, στην κατηγορία master, που εμφανίζει συνεχώς αυξημένο αριθμό συμμετοχών, τη νίκη στο σπριντ πήρε ο Σπύρος Νικολούζος (Πρόοδος), ενώ ευχάριστη νότα ήταν η αθρόα συμμετοχή αθλητών στις μικρές κατηγορίες.

Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε μια εντυπωσιακή Κυριακή, τόσο για την ποδηλασία γενικά, όσο και για την σπουδαία και ιστορική ομάδα ποδηλασίας του Βόλου.

Πέτρος Γκαζώνης cyclist, cycling coach

X