Διαβάζουμε συχνά πως η καραντίνα και η εποχή του COVID – 19 είχε και θετικές επιδράσεις, τόσο στους  τρεχαλατζήδες, όσο και γενικότερα. Κυρίως εσωτερικές, προσωπικές. Και δεν είναι παράξενο. Κανένα συμβάν από γεννήσεως κόσμου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είχε (και δεν έχει) μόνο αρνητικές (ή μόνο θετικές) επιδράσεις. Πολύ περισσότερο μια κατάσταση σαν την τωρινή που εσωστρέφει άπαντες και τους (προ)καλεί για “μέτρημα”.

Καιρός για Εσωτερικότητα και Ενδοσκόπηση.

Σε μια τέτοια ενδοσκόπηση βρεθήκαμε ανεξαιρέτως οι τρεχαλατζήδες αυτό το διάστημα. Κι όχι μόνο εμείς, αλλά και οι ποδηλάτες και οι κολυμβητές και οι τριαθλητές και βέβαια οι kick boxers και οι λοιποί λάτρεις του συστηματικού αθλητισμού. Χωρίς αγώνες και συγκεκριμένους στόχους – ημερομηνίες, έπρεπε να αναδιπλωθούμε. Να μετρηθούμε. 

Συχνά, μεταξύ αστείου και σοβαρού και τις περισσότερες φορές “επί τω έργω” (το τρέξιμο, ντε!), λέγαμε πως: “τώρα θα φανεί ποιος αγαπά πραγματικά το τρέξιμο και τον αθλητισμό και δεν παρακινείται μόνο από τις selfies και το χρονόμετρο“. Επισημαίναμε, παράλληλα, δίχως να βγάζουμε την ουρά μας απέξω, ότι όλες αυτές οι “γαρνιτούρες” (σ.σ. αγώνες, ρολόγια, παπούτσια, διαλειμματικές κλπ) δεν ήταν πάντοτε εκεί. Τρέχαμε και πριν εμφανιστούν όλα αυτά.

Ο Αντίλογος και η Ουσία.

Στον αντίλογο, μικρή σημασία έχει ο λόγος που παρακινεί κάποιον να σηκωθεί από τον καναπέ. Γιατί, ακόμα κι αν σηκώνεται επειδή έχει ένα φανταστικό Garmin και ένα ζευγάρι πανάκριβα παπούτσια να “επιδείξει” (και να επιδειχθεί), δεν παύει να σηκώνεται από τον καναπέ και να ενσωματώνεται στους τρεχαλατζήδες. Win – win, που λένε και οι marketeers. 

Όλα τα παραπάνω, λίγο ή πολύ, είναι γνωστά έως και χιλιοειπωμένα. Για μένα προσωπικά, άλλη είναι η ουσία και η αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο. Κοιτώντας γύρω μου εντοπίζω άπαντες παρόντες. Όλοι μου οι “συμμαθητές” από το myathlete, όλοι μου οι συν – τρεχαλατζήδες δηλαδή, είναι ακόμα εδώ. Τρέχουν. Ποδηλατούν. Κολυμπούν. Ή και τα τρία. Δεν σταμάτησαν στιγμή.

Οι τρεχαλατζήδες του myathlete.

Και είμαι τόσο χαρούμενος που ανήκω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια του myathlete, που εκτός από το να βοηθά τους ανθρώπους να γίνονται πιο γρήγοροι, τους βοηθά να αγαπήσουν βαθιά τον αθλητισμό και την αυτοβελτίωση. Παράλληλα, το myathlete μαθαίνει κι εκείνο από τους ανθρώπους του και προσπαθεί διαρκώς να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Ευλογώ το σπίτι μου; Μπορεί. Αλλά:

α. έχω στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα για αυτό που γράφω και

β. δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Απολαμβάνω την υπέροχη αυτή ομάδα και μου είναι αρκετό. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Θα κλείσω με ένα παλιό μου, αγαπημένο, “ρεφραίν”: η μουσική και το τρέξιμο “έσωσαν τη δική μου παρτίδα“. Και το τρέξιμο – για μένα και αμέτρητους άλλους τρεχαλατζήδες – είναι το myathlete.

Γιώργος Μυζάλης – δρομέας, υπεύθυνος επικοινωνίας myathlete.

 

 

add comment

X