Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου στην Ολυμπιάδα του Τόκιο έχει ήδη δοθεί από τις 5 π.μ. ώρα Ελλάδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 12, μετά από 234 χιλιόμετρα και 4865 μέτρα υψομετρικής διαφοράς.

130 αθλητές ήταν δηλωμένοι για την εκκίνηση στο Musashinonomori Park, όμως με την αποχώρηση του Τσέχου Schlegel λόγω θετικού αποτελέσματος Covid-19, 129 κούμπωσαν τελικά πετάλια.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται σε αυτό το αγώνισμα από τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας: ο Χανιώτης Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, μου μίλησε λίγες ώρες πριν την εκκίνηση, για τη διαδρομή, τα φαβορί, την εμπειρία αλλά και τον δικό του αγωνιστικό στόχο.

 

Η διαδρομή του Τόκιο

«Τα πρώτα 60χλμ είναι πάνω κάτω συνέχεια , μετά στρώνει λίγο. Έπειτα συνεχόμενη ανηφόρα μέχρι να ξεκορφίσουμε το πρώτο βουνό (Doushi Road-1121μ) , στην συνέχεια λίγη ευθεία (το σημείο ονομάζεται Yamanakako και πρόκειται για ένα οροπέδιο ανάμεσα στο Doushi Road και το Kagosaka Pass 1111μ.) , ένα σκάσιμο (το Kagosaka Pass) και μετά κατηφόρα για λίγο (προς τη βάση του Fuji). Έχει ‘’πάνω-κάτω’’ (μικτό τερέν) στη συνέχεια μέχρι να ξεκινήσουμε την ανηφόρα του Fuji για 15χλμ (1451μ.). Στη συνέχεια κατηφόρα και ένα κομμάτι μεγάλο ‘’πάνω-κάτω’’ μέσα στην πίστα του τερματισμού πριν μπούμε στην τελευταία ανηφόρα που λέγεται Mikuni Climb και είναι τρομερά σκληρή, 6χλμ με 12% μέση κλίση και σημεία στο 18-20%. Μετά από αυτό κατηφόρα ευθεία κατηφόρα και τερματισμός

 

Ο στόχος και η εμπειρία του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη

Στόχο έχω τον τερματισμό φυσικά. Τώρα αν έχω πόδια να μπω στο πρωινό ξεκόλλημα θα δείξει με το που μπούμε στα πρώτα ανηφοράκια… Βέβαια και να μην μπω (στο ξεκόλλημα) δεν νομίζω ότι θα χάσω επαφή απ’ τό γκρουπ πριν από το Fuji.

Το τελευταίο βουνό (το Mikuni Pass) δεν το είδα καν στην προπόνηση. Αν φτάσω εκεί έτσι και αλλιώς τέρμα θα το ανέβω ‘’χαχαχα’’.

Θα είναι “ατελείωτος” ο αγώνας αυτό είναι σίγουρο, δεν περνάνε τα χιλιόμετρα, άσε που στην αρχή όσο είμαστε χαμηλά έχει τρομερή ζέστη. Κουφόβραση. Μόνο στο Fuji που ανέβηκα στα 1400 μέτρα είχε δροσιά εχθές που είχε συννεφιά. Αλλιώς το Garmin γράφει και 40+. Θέλει απίστευτη προσοχή στην υδροδοσία αλλά δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Δεν μπορούμε να πάμε και στα τρία feedzone (η ελληνική αποστολή θα έχει τον προπονητή του Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στο αυτοκίνητο συνοδείας και τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Ζέγκλη στα σταθερά σημεία).

 

Όσο για την εμπειρία του ταξιδιού, ο Πολυχρόνης είπε:

Η Ιαπωνία είναι πολύ όμορφη! (το εξέφρασε με διαφορετικές λέξεις αλλά έδωσε το ίδιο νόημα!) Μένουμε στο δεύτερο ξενοδοχείο διαμονής των αποστολών, στο ξενοδοχείο μας είναι τα “μικρά” ποδηλατικά κράτη. Το πρώτο ξενοδοχείο είναι πιο κοντά στην διαδρομή και μένουν οι “μεγάλοι”. Υπάρχει καλό κλίμα ανάμεσα στις αποστολές. Όλοι είναι φιλικοί καθώς είναι μια γιορτή του αθλητισμού και ωραία εμπειρία πάνω απ’ όλα για τους αθλητές.

 

Για τα φαβορί σε σχέση με τη διαδρομή του Τόκιο, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης είπε:

Είναι σκληρή πολύ, θεωρώ ότι οι Σλοβένοι , ο Εvenepoel και κανένας Λατινοαμερικάνος θα ξεκορφίσουν μπροστά (στο Mikuni Pass) και λίγο πιο πίσω ο Van Aert. Α! και ο Bettiol! “πάει τα κομμάτια του’’ και είναι και κάτω από 70 κιλά, ελαφρύς (1.80μ-69 κιλά σύμφωνα με το Pro Cycling Stats)! Ο αγώνας μοιάζει περισσότερο με κλασική παρά με ετάπ βουνού. Του ταιριάζει.

Θεωρώ ότι όλοι θα περιμένουν το Mikuni. Όποιος ρισκάρει στο Fuji πρέπει να έχει πολύ θάρρος (πάλι αλλιώς το εξέφρασε ο Πολυχρόνης αλλά αυτό ήταν το νόημα!).

 

Ερωτώμενος για τα δικά του κιλά στον αγώνα, ο Τζωρτζάκης απάντησε εμπειρικά:

«Δεν ξέρω, νομίζω 77-78, άμα κρίνω από τις φλέβες! Χαχαχαχαχα!». «Δεν είναι τα πιο χαμηλά μου αλλά το σημαντικό είναι να έχεις διάρκεια εδώ. Καλύτερα 1-2 κιλά παραπάνω και μεγαλύτερο μοτέρ παρά το αντίθετο. Στο Mikuni Pass εντάξει, πρέπει να είσαι ελαφρύς, αλλά εμένα δεν είναι εκεί ο αγώνας μου. Βέβαια, στην αρχή πρέπει να είσαι Puncheur και μετά Rouleur. Είναι τρελά τα πρώτα 70 χλμ. (από τις επιθέσεις).

Είναι νωρίς ακόμα, ανοίξτε τους δέκτες σας και απολαύστε τον αγώνα!

Πέτρος Γκαζώνης – cyclist, cycling coach myathlete.

add comment

X