myTraining

Το myathlete έχει ως στόχο να βοηθήσει οποιονδήποτε το επιθυμεί να γυμνάζεται με ασφαλή, δομημένο και αποδοτικό τρόπο. Με την επιστημονική γνώση και την πολυετή εμπειρία των προπονητών και προπονητριών μας δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που βοηθούν τον αθλητή (αρχάριο - προχωρημένο - επαγγελματία - ερασιτέχνη) να πετύχει τους στόχους του, σχεδιάζοντας το ιδανικό προπονητικό πλάνο για τον καθένα ξεχωριστά.

Από την άσκηση στην προπόνηση

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ

Άσκηση: σχεδιασμένη και δομημένη σωματική κίνηση, η οποία, επαναλαμβανόμενη, έχει ως αποτέλεσμα την εκμάθηση και βελτίωση μίας ή περισσότερων δεξιοτήτων ή τη διατήρηση και βελτίωση μίας ή περισσότερων ικανοτήτων.

Προπόνηση: καθοδηγούμενη μεθοδική διαδικασία που βασίζεται σε επιστημονικές αρχές που στοχεύει:
α) στο πλαίσιο του αγωνιστικού αθλητισμού κυρίως στη μεγιστοποίηση ή βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης και
β) στο πλαίσιο του αθλητισμού αναψυχής στην ψυχοσωματική βελτίωση (ευεξία-υγεία), μέσω προγραμματισμένης και συστηματικής επίδρασης στη δυνατότητα και προθυμία του αθλητή.

Η άσκηση είναι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα που γίνεται για το αποτέλεσμα που παράγει βραχυπρόθεσμα τη στιγμή που εκτελείται. Κάθε είδος άσκησης αποτελεί επιβάρυνση που προκαλεί μία αντίδραση του οργανισμού και ικανοποιεί τις άμεσες ανάγκες του ασκούμενου, όπως π.χ. κάψιμο κάποιων θερμίδων, αύξηση της καρδιακής συχνότητας, αλλαγή στο ρυθμό της αναπνοής και εφίδρωση, εκγύμναση των δικεφάλων, διάταση μυών κοκ.

Αντίθετα η προπόνηση είναι η σκόπιμη άσκηση με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη ατομική απόδοση. Είναι μία προσχεδιασμένη κατευθυνόμενη διαδικασία, όπου μία σωματική δραστηριότητα-άσκηση σχεδιάζεται και οργανώνεται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, με στόχο την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου στόχου απόδοσης ή της ικανότητας απόδοσης. Με τη βοήθεια των προπονητικών μέσων και κατάλληλα καθορισμένων στόχων, αποβλέπουμε στο να προκληθούν αλλαγές στη σύνθετη αθλητικοκινητική απόδοση και στην ανύψωση της ψυχοπνευματικής και τεχνοκινησιακής ικανότητας απόδοσης των ανθρώπων.
Η προπόνηση αναφέρεται περισσότερο στη διαδικασία αντί για τις ίδιες τις προπονήσεις. Και επειδή η διαδικασία πρέπει να παράγει ένα καθορισμένο αποτέλεσμα σε ένα χρονικό σημείο διαφορετικό από την εκάστοτε προπονητική μονάδα, θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Επομένως για τους αθλητές και τους ανθρώπους με συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό τους, η προπόνηση είναι απαραίτητη και τελικά είναι και ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη των στόχων που αναζητούν πολλοί άνθρωποι μέσω της άσκησης.

Προπονητική Φιλοσοφία

Προπονητική: Επιστήμη του αθλητισμού που διατυπώνει τις βασικές αρχές και τις νομοτέλειες της προπονητικής επιβάρυνσης, προσδιορίζει τις μεθόδους ανάπτυξης των παραγόντων της αθλητικής απόδοσης, και καθοδηγεί και ρυθμίζει την προπονητική διαδικασία.
Η προπονητική αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο αθλητής δεν είναι μόνο βιολογικό ον αλλά και ανθρώπινη ύπαρξη και επιδιώκει πέρα από την ανάπτυξη των φυσικών και σωματικών ικανοτήτων την καλλιέργεια της ψυχικής δύναμης και γενικά της προσωπικότητας του αθλητή. Το κύριο βάρος στην προπόνηση δίνεται φυσικά στη βελτίωση της αθλητικής ικανότητας απόδοσης, η οποία επιδρά ωστόσο σε ολόκληρη την προσωπικότητα του προπονούμενου. Έτσι ο σχεδιασμός της προπόνησης δεν βασίζεται μόνο στην επιστημονική τεκμηρίωση και τα ερευνητικά δεδομένα, αλλά και στην διαίσθηση, τη φαντασία και το πάθος των προπονητών, καθιστώντας έτσι την προπονητική ένα αρμονικό συνταίριασμα τέχνης και επιστήμης.
Το εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας μας όσον αφορά στην καθοδήγηση. Τα προπονητικά μας προγράμματα αναπτύσσονται μετά από έναν αρχικό έλεγχο όπου οι προπονητές μας ανακαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον αθλητή, όπως είναι οι στόχοι του, ο διαθέσιμος χρόνος για την προπόνηση, το τρέχον επίπεδο φυσικής κατάστασης, το ιστορικό υγείας, τραυματισμών και άσκησης. Βάσει αυτών των στοιχείων και μέσα από διεξοδική συζήτηση σχεδιάζεται το αρχικό προπονητικό πρόγραμμα, το οποίο αναπροσαρμόζεται και διαμορφώνεται στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ενός.
Στόχος μας είναι κάθε μέλος μας, ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης και ηλικίας και έχοντας εμάς στη θέση συμβούλου και ειδικού με ιδιαίτερες γνώσεις και αρμοδιότητες, να επιτυγχάνει τους στόχους του. Μέσα από την αθλητική του προσπάθεια , με την καταβολή σωματικών, πνευματικών και ψυχικών δυνάμεων, να επιδιώκει και να επιτυγχάνει είτε την εσωτερική προσωπική ικανοποίηση, είτε τη χαρά της επιτυχίας και της νίκης.

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

1. ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
2. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ.
3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΠΛΑΝΟ.
4. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
5. ΕΛΕΓΧΟΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΩΝ Ή/ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ myathlete

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του myathlete απευθύνονται σε εσένα που:
- Θέλεις να διακρίνεσαι και να κερδίζεις σε αγώνες.
- Δεν έχεις γυμναστεί ποτέ και θέλεις καθοδήγηση και ενθάρρυνση για να ξεκινήσεις.
- Κάνεις ποδήλατο είτε για ευχαρίστηση, είτε για τη διάκριση.
- Θέλεις να βελτιώσεις την κολυμβητική σου ικανότητα ή/και να συμμετάσχεις σε αγώνες.
-Θέλεις να δοκιμάσεις το τρίαθλο και να συμμετάσχεις σε αγώνες ή να βελτιώσεις την απόδοσή σου.
- Ασκείσαι ήδη αλλά σου αρέσει η ιδέα της συνεχούς και σταθερής εξέλιξης της φυσικής σου κατάστασης και θέλεις να ανακαλύψεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις.
- Είσαι δρομέας και θέλεις να βελτιώσεις το χρόνο σου στα 5χιλ., 10χιλ. ή στον ημιμαραθώνιο ή/και να γνωρίσεις το ορεινό τρέξιμο και τις υπεραποστάσεις.
- Θέλεις να νιώσεις την ικανοποίηση για την ολοκλήρωση ενός Μαραθωνίου ή οποιουδήποτε άλλου θεωρούσες άπιαστο όνειρο.
- Θέλεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο και χρειάζεσαι καθοδήγηση για το πώς θα το κάνεις με τρόπο ασφαλή για την υγεία σου και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου.
- Είσαι μαθητής-μαθήτρια και θέλεις να εισαχθείς στις Στρατιωτικές Σχολές ή στα ΤΕΦΑΑ.
- Θέλεις έναν προπονητή με επιστημονική κατάρτιση και πάθος για την άσκηση και αγάπη για τον άνθρωπο.
- Είσαι διατεθειμένος να εργαστείς και να κοπιάσεις και όχι να εύχεσαι, για να βγουν αληθινά τα αθλητικά σου όνειρα και οι στόχοι σου.
- Θέλεις να ελέγξεις το βάρος σου με προσεκτικά σχεδιασμένες δραστηριότητες με συγκεκριμένους στόχους.
- Eίσαι πάνω από 65ετών και θέλεις να αυξήσεις ή να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου.
- Θέλεις να δεις μια καλύτερη ή την καλύτερη έκδοση του αθλητικού σου εαυτού και να ανακαλύψεις τις απίστευτες ψυχο-σωματικές σου ικανότητες ανεξαρτήτου ηλικίας.
- Αναζητάς μία υγιή διέξοδο/τρόπο να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα με αυξημένη αυτοπεποίθηση και σθένος.

Το myathlete με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού, μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου με επαγγελματική και επιστημονική προσέγγιση.

Γιατί να επιλέξω πρόγραμμα προπόνησης από το myathlete?
-Γιατί βασίζονται στην επιστημονική γνώση.
-Γιατί οι προπονητές που τα εκπονούν εκτός από επιστημονικά καταρτισμένοι, έχουν μακρόχρονη εμπειρία με αθλητές όλων των επιπέδων.
-Γιατί είναι αξιόπιστα, ασφαλή, έγκυρα και δοκιμασμένα.
-Γιατί σχεδιάζονται και αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με το επίπεδο και τις απαιτήσεις-ανάγκες κάθε ατόμου.
-Για τη συνεχή επαφή και καθοδήγηση (ανάλογα με το πακέτο προπόνησης) προπονητή-αθλητή.
-Για τη σχέση ποιότητας προσφερόμενων υπηρεσιών-τιμής.
-Για τον προνομιακό συνδυασμό με τις άλλες υπηρεσίες του myathlete (εργομέτρηση, διατροφή).
-Για τις προνομιακές τιμές με επιλεγμένες συνεργαζόμενες εταιρείες.
-Για τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομαδικές προπονήσεις.

Προπονητικά Πακέτα

Δοκιμασμένα - Εξατομικευμένα

Δοκιμασμένα εξατομικευμένα προπονητικά προγράμματα σχεδιασμένα από επιστήμονες προπονητές, που θα σας οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας με ασφαλή, δομημένο και αποδοτικό τρόπο.

Επικοινωνία

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείτε σχετικά με τις υπηρεσίες και τα πακέτα μας.


    X