Ο Δημήτρης Κατσάνης δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο κατασκευαστής των πιο θρυλικών ποδηλάτων της ελληνικής ομάδας σπριντ των 90’s , των METRON, αλλά σημαντικότερα, είναι ο κατασκευαστής του οποίου τα ποδήλατα έχουν φτάσει την ομάδα της Μ. Βρετανίας σε 51 Ολυμπιακά και Παγκόσμια χρυσά μετάλλια.

Στις 30 Οκτωβρίου, το The Cycling Podcast, δημοσίευσε ένα επεισόδιο της σειράς “Service Course” στο οποίο μεταξύ άλλων, ο Tom Whalley μιλάει με τον Δημήτρη Κατσάνη για την τεχνολογία 3D printing και τα 3D printedαεροδυναμικά τιμόνια των αθλητών της Ineos Grenadiers, που έχουν ταξιδέψει φέτος τον Filippo Ganna σε 3 νίκες σε ετάπ του Giro και ένα Παγκόσμιο τίτλο. Η συνέντευξη έγινε κατά τη διάρκεια  του Γύρου Γαλλίας, κατά συνέπεια ο Δημήτρης Κατσάνης δεν γνώριζε ακόμη που θα έφταναν στη συνέχεια τα δημιουργήματά του.

 

Η καινοτομία που φέρνει ο Δημήτρης Κατσάνης στις αερόμπαρες.

Κατασκευάσαμε κάποιες νέες μπάρες φέτος για αρκετούς ανθρώπους. Φτιάξαμε μια νέα έκδοση για τον(Chris) Froome και τον Thomas, είναι εκτός (γελάει αναφερόμενος στο γεγονός ότι κανένας εκ των δύο δεν θα αγωνιζόταν τελικά στο Tour για το οποίο είχαν αρχικά κατασκευαστεί οι νέες αερόμπαρες), φτιάξαμε μια για τον Carapaz, είχε πτώση (λέει αναφερόμενος στην πτώση του Richard Carapaz στο 4ο ετάπ του Γύρου Πολωνίας που ανάγκασε τον αθλητή από τον Ισημερινό σε εγκατάλειψη), ο Bernal έχει κάτι που είχαμε φτιάξει για αυτόν από πέρυσι. Θα αγωνιζόταν με αυτό αλλά δεν νιώθει πολύ καλά αυτές τις μέρες, λύγισε τις προάλλες (αναφερόμενος στην κακή εμφάνιση του Κολομβιανού στο 13ο ετάπ του Tour)….

Ο Sivakov έχει μα αρκετά νέα έκδοση, είναι μια πολύ ελαφριά εκδοχή ειδικά σχεδιασμένο για time trials-αναβάσεις. Το πλήρες βάρος (του νέου τιμονιού που έχει σχεδιαστεί για τους Froome, Thomas, Carapaz) μαζί με το μπράτσο του computer unit και κάποια καλύμματα, είναι γύρω στα 820 γραμμάρια. Περίπου τόσο ζυγίζει και ένα συμβατικό σετ αερόμπαρες μαζί με τα χερούλια και το κομπιούτερ (μονάδα πλοήγησης). Η νέα έκδοση που φτιάξαμε για τον Sivakov είναι στα 520 γραμμάρια. 300 γραμμάρια κάτω μαζί με το μπράτσο του υπολογιστή.”…

 

Ο Δημήτρης Κατσάνης, η ποδηλασία και το 3D printing.

Στη συνέχεια, κατόπιν ερώτησης του Whalley, ο Δημήτρης Κατσάνης περιγράφει τη δική του ιστορία στο άθλημα. Ιστορία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αξίζει να τη διαβάσει ή να την ακούσει κάποιος, όπως και την ιστορία του 3D Printing.

…“Ξεκίνησα να κατασκευάζω τα πρώτα πλαστικά κομμάτια 3D printed το 2005 νομίζω. Έπειτα, άρχισα να κατασκευάζω διάφορα αντικείμενα (ποδηλάτου) και ολόκληρα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και σε Ολυμπιάδες πριν ακόμα μάθει κανείς για αυτό (την τεχνολογία 3D print) και έπειτα αναρωτήθηκα: γιατί να το κάνεις σε πλαστικό και να μην μπορείς να το κάνεις σε μέταλλο; Συνειδητοποίησα ότι η τεχνολογία δεν ήταν ακόμη εκεί. Ακόμα αναπτυσσόταν, οπότε, αποφάσισα να περιμένω και να δω που θα πάνε τα πράγματα.

Ήταν γύρω στο 2012, οι Ολυμπιακοί αγώνες είχαν μόλις ολοκληρωθεί, όταν αναρωτήθηκα για το μέλλον (χρησιμοποιεί τη φράση crystal ball gazing) και είδα πως αυτό ήταν το 3D printing σε μέταλλο. Και ο λόγος για αυτό είναι πως μπορείς με το 3D printing να κάνεις πολλά σχήματα, περίπλοκες γεωμετρίες, που δεν μπορείς να κάνεις με άλλες τεχνικές διαμόρφωσης μετάλλου όπως machining, forging και άλλα τέτοια.”…

 

Και η ιστορία συνεχίζεται.

…“Αν θυμάσαι έρχομαι από ένα background σχετικό με τα σύνθετα υλικά (ο Δημήτρης Κατσάνης έχει σπουδάσει και επιστήμη των σύνθετων υλικών στη μεγάλη Βρετανία). Με τα σύνθετα υλικά μπορείς να κάνεις όλα αυτά τα οργανικά σχήματα και διαφορετικό πάχος και διαφορετικές κατευθύνσεις του υλικού και όλα αυτά… βρήκα πως η εμπειρία μου στα σύνθετα υλικά ταιριάζει πολύ καλά με την τεχνολογία 3DPrinting… Βρήκα επίσης πως η τεχνολογία 3D printing σου δίνει περισσότερη σχεδιαστική ελευθερία”…

…”Αν μου έλεγες τρία χρόνια πριν, πως θα φτιάξεις ένα τιμόνι από τιτανίου ή από μέταλλο γενικότερα, που θα ήταν ελαφρύτερο από το αντίστοιχο carbon, θα σου έλεγα ¨αποκλείεται¨. Οι μηχανισμοί δεν υπήρχαν ακόμη. Με τη νέα τεχνολογία μπορείς να αφαιρέσεις υλικό από όπου δεν χρειάζεται και να το βάλεις μόνο εκεί που το χρειάζεσαι. Μπορείς να έχεις εσωτερική δομή που θα στηρίξει ένα πολύ λεπτό εξωτερικό τοίχωμα, όπως μια αεροδυναμική δομή. Το άλλο που σου δίνει (η νέα τεχνολογία 3D printing), είναι πως σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μαζικό customization. Μπορείς να αλλάξεις πράγματα στο εκατοστό. Όπως τα παλιά χρόνια που άκουγες ότι ο Eddy Merckx και άλλα μεγάλα ονόματα είχαν πλαίσια φτιαγμένα με ακρίβεια χιλιοστού στα μέτρα τους.”…

 

3D printing και τιτάνιο: ο ιδανικός συνδυασμός;

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κατσάνης, το τιτάνιο είναι το πλέον κατάλληλο υλικό αυτή τη στιγμή για σχεδίαση 3D printing και μπορεί να δώσει ένα ελαφρύ, στιβαρό και αεροδυναμικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όλες ο αεροδυναμικές μπάρες που έχει κατασκευάσει για την Ineos Grenadiers είναι από τιτάνιο.

Ακόμη, χάρη στην τεχνολογία 3D printing, μπορεί πλέον να φτιάξει ένα ποδήλατο ακριβώς στα μέτρα του αναβάτη, με πλήρες integration σε κινητά μέρη και εξαιρετική αναλογία βάρους/στιβαρότητας.

Ο Δημήτρης Κατσάνης μίλησε επίσης για ένα νέο κράμα αλουμινίου που βγαίνει αυτή τη στιγμή από την βιομηχανία των αεροσκαφών, ονόματι “Scalmalloy”, αλλά και μια νέα τεχνολογία ονόματι “metal matrixcomposite”, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση αλουμινίου ή τιτανίου με κεραμικές λεπτομέρειες που μπορεί να δώσει εξαιρετικά αυξημένη στιβαρότητα.

Εν κατακλείδι, νέες τεχνολογίες βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια και η ευκολία με την οποία η ομάδα του Δημήτρη Κατσάνη παράγει σήμερα αεροδυναμικές μπάρες, είναι πιθανό σε πέντε χρόνια να έχει περάσει στην παραγωγή ολόκληρου ποδηλάτου, με έναν Έλληνα στο τιμόνι των αλλαγών.

Ο καιρός γαρ εγγύς!

Πέτρος Γκαζώνηςcyclist, cycling coach myathlete.

Φωτογραφία εξωφύλλου: Getty Images

add comment

X