Με βάθρα, δυνατές επιδόσεις και χωρίς τραυματισμούς, επέστρεψαν οι αθλητές του myathlete από το πρώτο τεστ δυνάμεων της χρονιάς.

Έχοντας συγκεντρώσει 284 αθλητές από 37 ομάδες, ο Ποδηλατικός Γύρος Λάρισας είχε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση, τόσο στη σειρά εκκίνησης της Ατομικής Χρονομέτρησης του Σαββάτου, όσο και στην καθοδήγηση του πελοτόν στον Κυριακάτικο αγώνα αντοχής. Τα κατάφερε με επιτυχία, όμως ένα ιδιαίτερα νευρικό πελοτόν βίωσε αρκετές πτώσεις και τραυματισμούς.

Ατομική Χρονομέτρηση 20χλμ. 10 χλμ.

Λόγω πληθώρας συμμετοχών, η διοργάνωση αναγκάστηκε να κόψει έναν από τους δύο προγραμματισμένους γύρους του αγώνα. Έτσι απέφυγε την περίπτωση αθλητές να πάρουν εκκίνηση χωρίς το φως της μέρας. Κατά συνέπεια, ο αγώνας μειώθηκε κατά 50%.

Κωνσταντίνος Ευαγγελίου (Ποδηλατόδρομος Πύργου) και Βασίλης Κολιός (Πελοτόν) κατάφεραν να ανέβουν αμφότεροι στο βάθρο, με μία 2η στην Μάστερ A και μία 3η θέση στην Ανδρών αντίστοιχα. Δυστυχώς, ο Κωνσταντίνος δεν είχε στη διάθεσή του αρκετό χρόνο ώστε να ολοκληρώσει το προτόκολο προθέρμανσης, ενώ έφτασε καθυστερημένος και στην ράμπα εκκίνησης. Ως αποτέλεσμα, έχασε την πρώτη θέση για 39 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο δρόμου του.

Βάθρο ΤΤ κατηγορίας Μάστερ Α.

Από την άλλη, ο Βασίλης, παρ’ ότι είχε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί, είχε και δυσκολότερο έργο. Στάθηκε επάξια στον ανταγωνισμό της κατηγορίας, 9 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη θέση και τον Αντώνη Αχτύπη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Βάθρο ΤΤ κατηγορίας Ανδρών.

Αγώνας Αντοχής, Μάστερ -’Εφηβοι 96 χλμ. Άνδρες 130 χλμ.

Σε μια, κατά κύριο λόγο επίπεδη διαδρομή που περιλάμβανε και τη διαδρομή της ατομικής χρονομέτρησης, κλήθηκαν να αγωνιστούν οι 284 αθλητές που τίμησαν τον Αγώνα του Π.Γ.Σ. Λάρισας.

Δυστυχώς, η νευρικότητα που κυριαρχεί στους πρώτους αγώνες δρόμου της χρονιάς, είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ροή του αγώνα. Πτώσεις σε ευθεία, πτώσεις σε ανηφόρα, πτώσεις με αδέσποτα σκυλιά.

Η εκκίνηση της κατηγορίας ανδρών δόθηκε αργά το μεσημέρι, με τις κατηγορίες Μάστερ και Εφήβων να παίρνουν εκκίνηση 10 λεπτά αργότερα.

Στον αγώνα των ανδρών, πολλές επιθέσεις δεν ευδοκίμησαν λόγω του σχετικά εύκολου τερέν. Christea (Steaua Romania), Κωνσταντινίδης (1000 δένδρα), Rice (Θράκας Ιππέας) και Γιανούτσος (ΠΟΠ), κατάφεραν να ανοίξουν τη διαφορά στον τελευταίο γύρο και να τερματίσουν με αυτή τη σειρά, περίπου μισό λεπτό μπροστά από το πελοτόν.

Στην κατηγορία Μαστερ Α, ο αθλητής μας, Κωνσταντίνος Ευαγγελίου, κατάφερε να ανέβει και πάλι στη 2η θέση του βάθρου, πίσω από τον συναθλητή του στον Ποδηλατόδρομο Πύργου Μπέρτσο Διονύση. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Πολύμερος Σταύρος του Π.Γ.Σ.Λάρισας.

Ατομική Χρονομέτρηση ΠΕΠΑ

Σε βροχερό σκηνικό άνοιξε το Κύπελλο της ΠΕΠΑ. Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στον Ωρωπό, λόγω κάποιων διαδικαστικών κολλημάτων έλαβε χώρα τελικά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Στο ύψος της Μαλακάσας.

Σαν χορηγός της διοργάνωσης, το myathlete στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει το κύπελλο της ΠΕΠΑ.

Επόμενος σταθμός για την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων, η συνδιοργάνωση του Γύρου Θυσίας με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πάτρας, στις 25 Μαρτίου.

Sponsored by: Garmin ASICS HIGH5 Terranova-Bionat

X